Aναβάλλονται για δύο εβδομάδες όλοι οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου

Gazzetta team
Aναβάλλονται για δύο εβδομάδες όλοι οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου
Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων αυτοκινήτου μέχρι και τις 22 Μαρτίου ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Στοπ σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτοκινήτων για τις δύο προσεχείς εβδομάδες έβαλε η ΟΜΑΕ. Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος πήρε την απόφαση για αναβολή όλων των αγώνων έως και τις 22 Μαρτίου λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κοροναϊού με βάση την αντίστοιχη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει η ΟΜΑΕ ότι η απογόρευση δεν καλύπτει μόνον τις ανάγκες προστασίας της υγείας των θεατών αλλά και όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού λόγω της ιδιομορφίας των αγώνων αυτοκινήτου. Ως γνωστόν, στον χώρο προετοιμασίας των αγωνιστικών αυτοκινήτων συγκεντρώνεται πλήθος ατόμων από τις ομάδες, τους υποστηρικτές τους, τα στελέχη της οργάνωσης και άλλοι.

Η απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας ελήφθη μετά από αντίστοιχα αιτήματα των Σωματείων που είχαν προγραμματισμένους αγώνες για το διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων και αφορά τους εξής αγώνες:

1. Πρώτος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και Ιστορικών, πίστα Μεγάρων, 14-15 Μαρτίου 2020.

2. Πρώτος αγώνας Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης HTTC, πίστα Μεγάρων, 14-15 Μαρτίου 2020.

3. Πρώτος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drag Racing, Αγρίνιο, 14-15 Μαρτίου 2020.

4. Πρώτος αγώνας Κυπέλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος, πίστα καρτ αυτοκινητοδρομίου Σερρών, 15 Μαρτίου 2020.

5. Πρώτος αγώνας Κυπέλου Ράλλυ Χώματος και Ιστορικών, Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου, 21-22 Μαρτίου 2020.

6. Δεξιοτεχνία Νέας Μάκρης, Λιμάνι Νέας Μάκρης, 22 Μαρτίου 2020.

Η ΟΜΑΕ συμπλήρωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την προστασία από την εξάπλωση του κοροναϊού και τα μέτρα του υπουργείου Υγείας που θα προκύπτουν, ενώ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναβληθέντες αγώνες στη συνέχεια της χρονιάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!