5 βήματα για μια ολοκληρωμένη αγγελία αυτοκινήτου!

Gazzetta team
5 βήματα για μια ολοκληρωμένη αγγελία αυτοκινήτου!
Μια σωστή αγγελία θα μας κάνει να πουλήσουμε το παλαιό μας αυτοκίνητο γρήγορα και εύκολα, κάνοντας μόνον μερικά απλά πράγματα.

Αν έχει φτάσει η ώρα να αποχωριστείτε το παλιό σας αυτοκίνητο, κατά πάσα πιθανότητα θα μπείτε στη διαδικασία δημιουργίας μιας αγγελίας. Σήμερα με το ίντερνετ να κερδίζει συνεχώς έδαφος, υπάρχουν πολλές σελίδες που δίνουν στους ιδιώτες δωρεάν χώρο για να πουλήσουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Αυτό που είναι στο χέρι μας λοιπόν είναι το πόσο δελεαστική και πλήρης θα είναι η αγγελία μας, για να προσελκύσουμε τους αγοραστές και να μας τηλεφωνήσουν, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα παρόμοια αυτοκίνητα με το δικό μας. Για αυτό διαβάστε τα πέντε παρακάτω βήματα και σίγουρα, η διαδικασία πώλησης θα γίνει πολύ πιο σύντομη και απλή!

1) Σωστές φωτογραφίες. Δεν επιλέγουμε έτοιμες από το ίντερνετ, όσο ίδιες κι αν είναι με το δικό μας αυτοκίνητο. Αφιερώνουμε λίγο χρόνο και το φωτογραφίζουμε και δεν περιοριζόμαστε σε τρεις-τέσσερις εικόνες. Ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να διαμορφώσει άποψη πριν μας τηλεφωνήσει. Για αυτό τραβάμε από όλες τις γωνίες στο εξωτερικό, στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και για το εσωτερικό, δείχνοντας όλες τις πλευρές του και στο τέλος έχουμε και μια-δύο φωτογραφίες του κινητήρα. Προσέξτε η κάθε εικόνα να εστιάζει αλλού και να μην ανεβάσετε τρεις σχεδόν ίδιες για παράδειγμα.

2) Το δεύτερο κεφάλαιο, αφορά το κομμάτι της φωτογράφησης. Έχουμε καθαρό το αυτοκίνητο για να φαίνονται τυχόν ατέλειες (γρατσουνιές, θαμπάδες) στο χρώμα, αλλά και για να κάνει καλή εντύπωση σε όποιον ενδιαφέρεται. Το ίδιο ισχύει και για την καμπίνα, που θα πρέπει να είναι επίσης τακτοποιημένη, ενώ αποφύγετε τις πρόχειρες λήψεις. Πηγαίνετε με το αυτοκίνητο σε κάποιο άνετο μέρος, ένα πάρκινγκ για παράδειγμα ή μια αυλή σπιτιού και εστιάστε στην ποιότητα των εικόνων σας. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι να μην τραβάτε τις φωτογραφίες από το ύψος των ματιών σας, καθώς δεν θα βγαίνουν σωστά. Ιδανικό θα ήταν να σκύψετε στο ύψος του οχήματος και να το φωτογραφήσετε από εκεί.

 

3) Στο κείμενο που θα συνοδεύει την αγγελία σας, δώστε μεγάλη βάση σε αυτά που θα αναφέρετε, αλλά και πως θα τα διατυπώσετε. Μην αφήσετε σε καμία περίπτωση κενό το πεδίο, αλλά μη γράψετε και... έκθεση που κανείς δεν θα διαβάσει. Δώστε μερικά στοιχεία για το αυτοκίνητο, επισημάνετε αν θα χρειαστεί κάτι στο άμεσο μέλλον και βέβαια, μη γράψετε κάτι που δεν είναι αληθές. Στη συνέχεια χωρίστε και το κείμενο σε δύο, τρεις μικρές παραγράφους και αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε πει, θα το συζητήσετε τηλεφωνικά ή από κοντά με τους πραγματικά ενδιαφερόμενους. Τελευταίο, αλλά και πολύ σημαντικό, φροντίστε το κείμενό σας να είναι ορθογραφικά και συντακτικά σωστό, γιατί έτσι θα κάνετε ακόμη καλύτερη εντύπωση. Αν εσείς δεν το «έχετε», ζητήστε τη βοήθεια κάποιου φίλου ή συγγενή.

4) Ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η τιμή. Πολλοί ακολουθούν την τακτική του «θα το βάλω τόσα κι όσα πιάσει», όμως στην πραγματικότητα, μια παράλογα υψηλή τιμή, συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σαν το δικό σας, θα κάνει τον υποψήφιο αγοραστή να μη σας τηλεφωνήσει καν. Μερικές εκατοντάδες ευρώ πάνω δεν είναι πρόβλημα, ειδικά αν το όχημα είναι άριστα συντηρημένο, όμως και πάλι καλό θα είναι να διευκρινίσετε αν είναι συζητήσιμη η τιμή ή όχι. Σε κάθε περίπτωση να περιμένετε το «παζάρι» από τον ενδιαφερόμενο και έχετε στο μυαλό σας το κατώτατο όριο που δέχεστε να του το «αφήσετε», ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση από την αρχή, ενώ ποτέ μην αφήσετε την αγγελία χωρίς τιμή.

5) Αυτό που λείπει από την αγορά μεταχειρισμένου, κατά κύριο λόγο είναι η ειλικρίνεια και για αυτό αν εσείς, αλλά και η αγγελία σας, δείχνετε ότι δεν έχετε κάτι να κρύψετε, τότε έχετε έρθει τρία βήματα πιο κοντά στην πώληση. Οι περισσότεροι αγοραστές προτιμούν να επιλέξουν ένα αυτοκίνητο με μικροατέλειες, γνωρίζοντας που «πονάει», παρά ένα φαινομενικά τέλειο που θα αποδειχτεί σαράβαλο. Για αυτό μην κρύψετε κάτι από τον υποψήφιο αγοραστή, αναλύστε του το παρελθόν του αυτοκινήτου και αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζει, να του το πείτε. Ούτως ή άλλως με έναν εκτενή έλεγχο θα το ανακαλύψει, οπότε αν του το έχετε πει εσείς από πιο νωρίς, τα πράγματα σίγουρα θα είναι καλύτερα. Για το τελευταίο δεν εννοούμε μόνο την περίπτωση εμπλοκής του αυτοκινήτου σε ατύχημα αλλά και πιο απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα, αν θα χρειαστεί σύντομα νέα ελαστικά, αμορτισέρ, σετ ιμάντα χρονισμού ή είναι «τελειωμένος» ο συμπλέκτης, που είναι κάποια πράγματα που κοστίζουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!