Κοκκαλάνης και Μαραμενίδης εξασφάλισαν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Newsroom
Ο Βύρων Κοκκαλάνης

bet365

Ο Βύρων Κοκκαλάνης πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στην κατηγορία iQFOiL, στη διάρκεια του διεθνή αγώνα στο Ιέρ της Γαλλίας. Πρόκριση και για τον Κάμερον Μαραμενίδη στην κατηγορία Formula Kite.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το καλοκαίρι θα αγωνιστεί στη θάλασσα της Μασσαλίας, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας για το «Παρίσι 2024».

Ο 39χρονος Ελληνας ιστοπλόος εξασφάλισε ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης από την κατηγορία iQFOiL, στον διεθνή αγώνα της γαλλικής πόλης Ιέρ που είναι η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η κατηγορία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/4) με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να καταλαμβάνε την 3η θέση στη γενική κατάταξη, το άλλο εισιτήριο της κατηγορίας πήγε στον Ιάπωνα, Μακότο Τομιβάζα (1ος στην κατάταξη). Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης κατέλαβε την 6η θέση στην κατηγορία.

Για τον Κοκκαλάνη θα είναι η 4η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Λονδίνο το 2012, το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το Τόκιο το 2020, όπου αγωνίστηκε στα RSX, με τα iQFOiL να είναι η εξέλιξή τους.

Πρόκριση και για τον Μαραμενίδη

Την ολυμπιακή πρόκριση εξασφάλισε και ο Κάμερον Μαραμενίδης στην κατηγορία Formula Kite, που ολοκληρώθηκε επίσης την Πέμπτη (25/4). Συγκεκριμένα κατέκτησε την 4η θέση της κατάταξης στη νέα ολυμπιακή κλάση, εξασφαλίζοντας μια από τις πέντε συνολικά προκρίσεις.

@Photo credits: INTIME, Γρηγόρης Χρυσοχοΐδης.
 

Τελευταία Νέα