Παναγόπουλος: «Ήξερα ότι θα τα καταφέρω, το τρίτο μετάλλιο είναι προϊόν σκληρής δουλειάς»

Newsroom
pamna

bet365

Ιστορία έγραψε ο Ιάσων Παναγόπουλος με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπτιμιστ της Ιταλίας. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μιλάμε για τον κορυφαίο ιστιοπλόο στα Οπτιμιστ τα τελευταία χρόνια. 

Οι πάντες, άλλωστε, στον χώρο αναγνωρίζουν το τεράστιο ταλέντο του Παναγόπουλου, ο οποίος δουλεύει οργανωμένα και εντατικά σε καθημερινή βάση κι έχει βάλει πλώρη για μια πολύ μεγάλη καριέρα στην ιστιοπλοΐα.

Ο 15χρονος πρωταθλητής Ευρώπης το 2022, 2023 και 2024 δήλωσε:

«Ο αγώνας ήταν δύσκολος, διότι είχε λίγο αέρα κι αυτό δεν με ευνοούσε, διότι είμαι πιο βαρύς. Αντιμετώπισα γρήγορους αντιπάλους και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος. Στο τέλος, όμως, τα κατάφερα. Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική επιτυχία που είναι προϊόν πολύ σκληρής δουλειάς σε όλα τα επίπεδα και δεν κρύβω τον ενθουσιασμό μου. Πήγα στην Ιταλία με στόχο να επαναλάβω την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ήξερα μέσα μου ότι μπορώ να το κάνω. Πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου. Η αλήθεια είναι ότι λόγω των επιτυχιών μου τα δύο προηγούμενα χρόνια με υποδέχθηκαν ως όνομα και αντιμετωπίστηκα ως φαβορί, όμως αυτό δεν με επηρέασε. Έκανα τον αγώνα μου και όλα πήγαν καλά».

Ο ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμακίου πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που ξοδεύουν αμέτρητες ώρες δίπλα μου για να μπορώ να βρίσκομαι στη θάλασσα, να προπονούμαι εντατικά και να συμμετέχω σε μεγάλους αγώνες, τον προπονητή μου Αντώνη Δροσόπουλο, την Ομοσπονδία και τον όμιλό μου. Θα λάβω μέρος και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής τον Δεκέμβριο και μετά θα αποφασίσω τι ακριβώς θα κάνω. Λογικά θα δοκιμάσω και σε άλλες κατηγορίες, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Προέχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο οποίο θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

Για μετάλλια οι Έλληνες και στη Σλοβενία

Αύριο Τρίτη (9/7) ολοκληρώνεται στη Σλοβενία το ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 και οι ιστιοπλόοι μας διεκδικούν μετάλλια και στις τρεις κατηγορίες.

Στα U17 οι Ιωάννης Τουρνής - Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος είναι 1οι με 20β. σε σύνολο 76 σκαφών και ακολουθούν στην 2η θέση οι Δήμητρα Πελέκη – Φεβρωνία Μπουζάνα με 39 βαθμούς.

Στο μικτό οι Παναγιώτης Σωτηρίου - Αθανάσιος Λάχανης είναι 3οι με 32β. μεταξύ 110 σκαφών.

Στις γυναίκες οι Γεωργία Φαβίου – Αμαλία Παπανικήτα είναι 3ες με 28β. και οι Ιακωβίνα Κερκέζου - Δανάη Γιαννούλη 4ες με 30 βαθμούς σε σύνολο 57 σκαφών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα