Ιστιοπλοΐα: Τραγωδία σε αγώνα στην Κάρπαθο, νεκρή αθλήτρια που έπεσε από το σκάφος

Newsroom
Ιστιοπλοΐα: Τραγωδία σε αγώνα στην Κάρπαθο, νεκρή αθλήτρια που έπεσε από το σκάφος

bet365

Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα αθλήτρια της Ισπανίας, μετά από πτώση από το σκάφος της στη διάρκεια αγώνα ιστιοπλοΐας στην Κάρπαθο.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο ιστιοπλοΐκός αγώνας Aegean 600, που φιλοξενήθηκε από την Κάρπαθο, καθώς μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή της Αστακίδας, το ιστιοφόρο της Ισπανίας αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα τα ιστία του σκάφους να σπάσουν και οι δύο αθλητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που βρίσκονταν σε αυτό να πέσουν στη θάλασσα. Δυστυχώς, η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Όπως είναι γνωστό ως τώρα είχε πάρα πολύ δυνατό αέρα, 60χλμ/ώρα, ενώ τα κύματα έφταναν τα δύο μέτρα.

Από τους αρμόδιους, ζητήθηκε συνδρομή από ελικόπτερο το οποίο όμως λόγω καιρού δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και έτσι ανέλαβε δράση το λιμεναρχείο της Καρπάθου ώστε να συνοδεύσουν το σκάφος με ασφάλεις στο λιμάνι της Κάσου.

Η ανακοίνωση του λιμενικού σώματος:

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα