Ιστιοπλοΐα: Οι νικητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Platu25

Newsroom
platu25

bet365

Με 9 ιστιοδρομίες και τον medal race ολοκληρώθηκε στον Σαρωνικό κόλπο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Platu 25 που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ν.Ο.78 υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της ΓΓΑ και τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας.

Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας στον οποίο έτρεξαν 18 σκάφη από 8 χώρες και συγκεκριμένα τις Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Καναδά, Ουκρανία και Μαλαισία.

Ανάμεσά τους ήταν παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης και γι’ αυτό το πρωτάθλημα μεταδόθηκε σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube που έχει 3.500 εγγεγραμμένους χρήστες και έχει μεταφέρει ζωντανή εικόνα από διάφορους αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό σε 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες συνέβαλαν να διεξαχθούν συναρπαστικές ιστιοδρομίες.

Και τα τρία πρώτα σκάφη ήταν ιταλικά. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φραντσέσκο Λανέρα με το σκάφος EUZ διατήρησε τον τίτλο του συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς ποινής.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το σκάφος FANDANGO με τον Μάρκο Ανγκιολίνι με 20 βαθμούς και την τρίτη θέση το σκάφος BONAVENTURA με κυβερνήτη τον Εντουάρντο Μπάρνι με 23 βαθμούς.

Πρώτο ελληνικό σκάφος και 4ο στη γενική κατάταξη ήταν το σκάφος OCEANIDA 1 με κυβερνήτη τον Στέλιο Νούτσο, ο οποίος έκανε ένα πολύ ωραίο αγώνα. Συγκέντρωσε 33 βαθμούς και είχε τις δυνατότητες να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και το σκάφος OCEANIDA 2 με κυβερνήτη την Χρύσα Μαρίνου. Τερμάτισε 6η στη γενική κατάταξη με 55 βαθμούς και πήρε την 1η θέση στις γυναίκες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα