Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα σενάρια κατάκτησης μεταλλίου από τον Κοντίδη

kontidis
Στην τελευταία μέρα Ιστιοδρομιών (ILCA 7 LASER) εισέρχεται σήμερα (6/8 16:43 ώρα Κύπρου) ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, με την κούρσα των μεταλλίων να είναι αυτή που απομένει.

Οι επιδόσεις του Κοντίδη μέχρι αυτό το σημείο το έχουν οδηγήσει στη δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης, με διαφορά -14 βαθμούς από τον Αυστραλό Ματ Γουέρν. Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης λοιπόν, βρίσκεται ολοταχώς προς ένα Μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ένα μετάλλιο μετά το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το Αργυρό εκείνο Μετάλλιο. Ώστε λοιπόν να ανέβει στο βάθρο του Παρισίου και να βγει στην στεριά με ένα Μετάλλιο θα πρέπει να συμβούν τα εξής:

Χρυσό Μετάλλιο

Για την πρώτη θέση παγκοσμίως, ο Παύλος Κοντίδης θα πρέπει να τερματίσει στις πρώτες τρεις θέσεις των σημερινών Ιστιοδρομιών. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να διατηρήσει συνολική απόσταση επτά θέσεων με τον πρωτοπόρο Γουέρν. Η ελπίδα ωστόσο για το Χρυσό δεν παύει να υφίσταται!

Αργυρό Μετάλλιο

Το Αργυρό Μετάλλιο θα κλειδώσει στα χέρια του Κοντίδη σε περίπτωση που ο ίδιος τερματίσει σήμερα από την 5η θέση και πάνω.

Χάλκινο Μετάλλιο

Για να φορέσει στο λαιμό το Χάλκινο μετάλλιο, ο θρυλικός Κύπριος Ιστιοφόρος αρκεί να τελειώσει στις πρώτες οκτώ θέσεις.

Συνοψίζοντας τα σενάρια των Μεταλλίων βάσει της κατάταξης είναι τα εξής:

1η-3η θέση: Χρυσό σε περίπτωση απόστασης επτά θέσεων με τον Γουέρν

1η-5η θέση: Αργυρό Μετάλλιο

Μέχρι την 8η θέση: Χάλκινο Μετάλλιο:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα