Πλατανιώτη στο Gazzetta: «Αδικηθήκαμε εκ προμελέτης»

Πλατανιώτη, Μαλκογεώργου

bet365

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου έκλεισαν την ελληνική συμμετοχή με μία 6η θέση που οι ίδιες θεωρούν ότι τις αδικεί. Το πρόγραμμά τους, εξηγούν, ήταν το δυσκολότερο απ’ όλα: «Είμαστε άνθρωποι και όχι ψάρια». Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

Το ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη στολισμένο με συγκρατημένα χαμόγελα. «Νιώθουμε happy με όλο αυτό», είπε η Πλατανιώτη, κάπου ανάμεσα σε ελληνικά και αγγλικά. «Με λίγο περισσότερη δικαιοσύνη, μπορεί να ήμασταν στα μετάλλια».

-Με τον εαυτό σας, πάντως, είσαστε εντάξει.

Ευ.Πλ.: «Ναι. Αρκετά χαρούμενες και υπερήφανες, γιατί αυτό το διήμερο δώσαμε και την ψυχή μας. Ήρθαμε για το μετάλλιο, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκε. Η πρώτη μέρα ήταν πολύ έντονη και είχε πάααρα πολύ άγχος. Η δεύτερη, καμία σχέση. Η εμπειρία μας βοήθησε να εμφανιστούμε πιο ήρεμες, οπότε βγήκαν όλα καλύτερα. Παρουσιάσαμε τα δύο δυσκολότερα προγράμματα στον κόσμο».

-Ήταν ζήτημα στρατηγικής αυτό;

Ευ. Πλ.: «Ναι, διότι ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνει πολύ τη βαθμολογία, ακόμα και αν κάνεις μέτρια εμφάνιση. Εμείς βαθμολογηθήκαμε σαν να κάναμε κακή εμφάνιση! Ξεπεράσαμε όμως τα όριά μας. Όλοι αμφέβαλλαν αν θα τα καταφέρναμε, ακόμα και εμείς οι ίδιες αναρωτιόμασταν αν θα βγούμε από την πισίνα ζωντανές. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός μας ήταν κάτω από το νερό, σαν να είμαστε ψάρια. Είμαστε ασυναγώνιστες στο κομμάτι της άπνοιας. Χρειάστηκε πολλή θέληση, πολλή επιμονή, πολλή δουλειά. Το αποτέλεσμα μας αφήνει κάποια πικρία, αλλά η προσπάθεια μας κάνει υπερήφανες».

-Οι κινήσεις μέσα στο νερό ήταν απόλυτα αρμονικές.

Σ. Μαλκ.: «Ήμασταν σαν ένα. Ευχαριστώ την Ευαγγελία για όλα, αφού περάσαμε πολλά οι δυό μας τους τελευταίους μήνες. Η έκτη θέση δεν μας αφήνει 100 τοις εκατό ικανοποιημένες. Ρισκάραμε πολύ για το μετάλλιο, αλλά δεν μας βγήκε. Ωστόσο, είναι η καλύτερη θέση της Ελλάδας στην ιστορία του αθλήματος. Μάθαμε να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας. Δείξαμε πολύ πείσμα οι δυό μας, μαζί και με τις προπονήτριες. Υπάρχει υπερηφάνεια».

-Υπαινιχθήκατε ότι σας αδίκησαν.

Ευ. Πλ.: «Δεν θέλω να γκρινιάζω, αλλά η χθεσινή βαθμολογία δεν ήταν αντάξια αυτού που παρουσιάσαμε. Το άθλημα πρέπει να γίνει πιο δίκαιο και να επιβραβεύει τις αθλήτριες, χωρίς να παίζει ρόλο η καταγωγή της καθεμιάς. Ήρθαμε εδώ για το χρυσό μετάλλιο και νομίζω ότι αξίζαμε, αναμφισβήτητα, μία θέση στο βάθρο. Στο τεχνικό πρόγραμμα δόθηκαν βαθμολογίες αδικαιολόγητα χαμηλές, σαν να ήθελαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα. Φάνηκε ότι κάποια πράγματα ήταν προμελετημένα. Οι μείον 14 βαθμοί που μας δόθηκαν για λάθη συγχρονισμού μας έβγαλαν από τα μετάλλια, ενώ ντουέτα από άλλες χώρες μπέρδεψαν τελείως την άσκηση και δεν τιμωρήθηκαν το ίδιο αυστηρά».

-Έλληνας κριτής υπήρχε σήμερα στο πάνελ;

Σ. Μαλκ.: «Όχι, ποτέ δεν υπάρχει. Αντίθετα, είχε κριτές από την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι ομάδες και από τις δύο χώρες βρέθηκαν απρόσμενα στα μετάλλια. Είναι τυχαίο αυτό; Δυστυχώς δεν κρίνονται όλα μέσα στο νερό. Στο άθλημά μας τα πάντα εξαρτώνται από τους κριτές. Δεν είναι καν διαιτητές, είναι κριτές.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα