Mε 16 μέλη η ομάδα κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Η εθνική ομάδα κολύμβησης

bet365

Η αποστολή της εθνικής ομάδας κολύμβησης επέστρεψε φορτωμένη με μετάλλια από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

«Φώτισε» από τα μετάλλια το απόγευμα της Δευτέρας (24/6) η αίθουσα αφίξεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους της εθνικής ομάδας κολύμβησης από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Η Ελλάδα έφθασε στον εντυωσιακό απολογισμό των 17 μεταλλίων (πέντε χρυσά, οκτώ ασημένια και τέσσερα χάλκινα), κατακτώντας τη 2η θέση στο σχετικό πίνακα μεταλλίων.

Tα μέλη της εθνικής ομάδας υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μέλη της διοίκησης της ΚΟΕ, συγγενείς και φίλοι των αθλητών και των προπονητών.

Το σημαντικό νέο που προέκυψε, είναι ότι η ομάδα κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα αποτελείται από 16 συνολικά αθλητές και αθλήτριες.

Η ΚΟΕ θα κάνει χρήση και των έξι επιπλέον θέσεων που έχει δικαίωμα, μετά στην πρόκριση τριών εθνικών ομάδων σε αγωνίσματα σκυταλοδρομιών (4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, 4Χ200μ. ελεύθερο γυναικών, 4Χ100μ. μικτή ομαδική Mixed).

Εκτός από τους 10 κολυμβητές και κολυμβήτριες, που έχουν προκριθεί σε ατομικά αγωνίσματα, στο Παρίσι θα ταξιδέψουν και άλλοι έξι μόνο για τα ομαδικά αγωνίσματα.

Οι σίγουροι είναι ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Κώστας Εγγλεζάκης, ο Κώστας Στάμου και ο 16χρονος Βαγγέλης Ντούμας, που οριστικά θα πάρει τη θέση του Γιώργου Ασπουγαλή στην 4Χ100μ. μικτή ομάδική mixed, Οι δύο επιπλέον αθλητές πιθανότατα αφορούν την 4Χ100μ. ελεύθερο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα