Κολύμβηση: Με πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό των 50μ ελεύθερο η Δράκου, ημιτελικό και ο Ασπουγαλής

Πηνελόπη Γκιώνη
drakou

bet365

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ ελεύθερο έκανε η Νόρα Δράκου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βελιγράδι, για να προκριθεί και στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση πέρασε στον ημιτελικό των 50μ ελεύθερο η Νόρα Δράκου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στα 50μ ύτπιο, κολύμπησε τα 50μ ελεύθερο σε 24.89 για να κάνει την ταχύτερη κούρσα των προκριματικών σειρών και έτσι θα συνεχίσει με αυτοπεποίθηση και για τον ημιτελικό, έχοντας στόχο τον τελικό στο αγώνισμα. Παράλληλα, αυτός ο χρόνος είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο κρατούσε εδώ και 12 χρόνια και ήταν 24.93 της Νέρι Νιανγκουάρα.

Eκείνο το ρεκόρ είχε χαρίσει στη Νιαγκουάρα το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, σε εκείνο τον τελικό η Νόρα Δράκου ήταν στην 5η θέση με 25.05.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Αρκάδιος Ασπουγαλής κολύμπησε στον προκριματικό των 50μ ελεύθερο από την τέταρτη προκριματική σειρά και τερμάτισε σε χρόνο 27.93. Αυτή η επίδοση του έδωσε την τέταρτη θέση στη σειρά του και την 14η στο σύνολο (προκρίνονται 16) και άρα την πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα