Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ντουντουνάκη: «Για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά;»

Η Άννα Ντουντουνάκη σήμερα στο Παρίσι

bet365

Η Άννα Ντουντουνάκη έκλαψε πολύ μετά τον αποκλεισμό της στα 100μ πεταλούδα. «Πώς να κλείσω τον κύκλο μου μετά από αυτό;» Αποστολή στο Παρίσι - Νίκος Παπαδογιάννης.

Η Άννα Ντουντουνάκη που είναι μέλος της Team Future της bwin εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη με τα μάτια της βουρκωμένα. «Μη κλαις άλλο», της είπα. «Αυτό δεν είναι τίποτε. Το καλό το κλάμα το κρατάω για αργότερα», είπε.

Για την κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια, το Παρίσι ήταν το τέλος ενός κύκλου γεμάτου κατορθώματα και διακρίσεις. «Το φανταζόμουν διαφορετικό, όμως», είπε μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά των 100μ πεταλούδα.

«Τώρα δεν είναι εύκολο να προχωρήσω στο επόμενο βήμα. Και τι άλλο να κάνω, όμως; Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό επ’ άπειρον. Θυσίασα πράγματα για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυσίασα ακόμα και ανθρώπους από τη ζωή μου. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να γίνεται μπαμπάς μου και μαμά μου και να συμμερίζεται τις ανάγκες μου και τις επιθυμίες μου. Ο προπονητής μου έχει να δει το σπίτι του 1,5 μήνα. Σήμερα στενοχωρήθηκα περισσότερο για τους δικούς μου ανθρώπους, που ήρθα να με δουν. Ήθελα να τους κάνω να χαρούν, αυτούς που με αγαπάνε και θα βρίσκονται δίπλα μου και αύριο…».

Η Άννα τόνισε ότι «αισθάνεται πλήρης», και ότι «δεν είναι λίγα αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα της», αλλά η απογοήτευσή της ξεχείλιζε μαζί με τα δάκρυα. «Λένε ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Και ποιος είναι λοιπόν αυτός ο λόγος; Δυσκολεύομαι πολύ να τον εντοπίσω! Τελευταία δυσκολεύτηκα πολύ να πείσω τον εαυτό μου, ότι μου αρέσει ακόμη αυτό που κάνω».

Η Ντουντουνάκη κατετάγη 19η με 58.72, έναντι 58.14 της χαμογελαστής Γεωργίας Δαμασιώτη, που επίσης αποκλείστηκε. Η προετοιμασία της σε υψόμετρο στην Ιταλία («το βουνό δεν με απογοήτευσε ποτέ») δεν έφερε τα απαραίτητα αποτελέσματα. «Κουράστηκα πολύ φέτος», ομολόγησε η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια. Και δεν αναφερόταν μόνο στο σωματικό σκέλος.

«Στο Τόκιο έχασα τον τελικό οριακά, αλλά έκανα εξαιρετική εμφάνιση», είπε η Χανιώτισσα κολυμβήτρια. «Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν ξεπέρασα τον εαυτό μου. Τις τελευταίες εβδομάδες ένιωθα πολύ δυνατή και έκανα εξαιρετικούς χρόνους στην προπόνηση. Ψυχολογικά ήμουν έτοιμη για όλα. Τι πήγε λάθος σήμερα; Ειλικρινά δεν ξέρω. Κουράστηκα πια, να ξεπερνάω εμπόδια και να μην έρχεται το αποτέλεσμα. Σας αφήνω, για να πάω να σκεφτώ πιο ψύχραιμα τι θα κάνω». Και για να κλάψει, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα