Δαμασιώτη: «Στο Λος Άντζελες θα είναι διαφορετικά!»

H Γεωργία Δαμασιώτη στο Παρίσι

bet365

Η νεαρή πεταλουδίστρια έμεινε μακριά από τον καλύτερο εαυτό της, αλλά αποχώρησε από την πισίνα λουσμένη στο χαμόγελο. Αποστολή στο Παρίσι – Νίκος Παπαδογιάννης.

Σε ένα πρωινό μελαγχολικό για την ελληνική αποστολή, το χαμόγελο της Γεωργίας Δαμασιώτη σκόρπισε φως και θετική ενέργεια. Μισό λεπτό, όμως. Η είκοσι ενός πρωταθλήτρια αποκλείστηκε στον προκριματικό γύρο των 100μ πεταλούδα και δεν πέτυχε καν ατομικό ρεκόρ. Γιατί λοιπόν εμφανίστηκε περιχαρής στη μικτή ζώνη;

«Ααα, πάντα έτσι είμαι εγώ», είπε γελώντας η κολυμβήτρια του Ωκεανού. Το πρόσωπό της γελούσε ολόκληρο, σαν να είχε μόλις κερδίσει μετάλλιο. «Μα, δεν μπορούσα να πετύχω κάτι παραπάνω», έλεγε. «Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Όλα είναι τέλεια εδώ, τέλεια! Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη στον αγώνα από την Τετάρτη που ήρθαμε, αλλά τώρα θα το ζήσω ακόμα περισσότερο».

Ο σχεδιασμός της Δαμασιώτη για το 2024 ήταν να τα δώσει όλα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, ώστε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Εκεί έγινε το πρώτο μπαμ, αλλά μετά δεν πρόλαβα να ξεκουραστώ για να φορμαριστώ ξανά. Σωματικά, δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

H Δαμασιώτη κολύμπησε το 100άρι σε 58.72 και τερμάτισε στην 23η θέση, ενώ θα συμμετάσχει και στα 200μ πεταλούδα την Τετάρτη. «Ήξερα ότι δεν είχα τις δυνατότητες να κατέβω κάτω από τα 58 δευτερόλεπτα, αλλά ήλπιζα να φτάσω κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ», είπε. «Όμως, έχει ξεφύγει το αγώνισμα. Μισό δευτερόλεπτο κάτω από τις επιδόσεις του Τόκιο μόνο και μόνο για να μπεις στον ημιτελικό…».

 

Παίζει ρόλο η εμπειρία; «Μα και βέβαια. Θα ήταν αλλιώς, αν είχα άλλη μία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα πόδια μου. Οι συναθλητριές μου ήταν εξοικειωμένες με την ταλαιπωρία του ταξιδιού, με το περπάτημα μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό, με όλα. Εγώ δεν περίμενα ότι θα ξεκινούσαμε στις 7 το πρωί και θα φτάναμε στο δωμάτιο στις 10 το βράδυ. Στο Λος Άντζελες θα είναι αλλιώς. Το Παρίσι μού έβγαλε τρελή όρεξη για το μέλλον, έχω πολλά να δώσω».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα