Παπαστάμος στο Gazzetta: «Δεν υπάρχει λόγος για αρνητικά συναισθήματα, μόνο υπερηφάνεια που φτάσαμε εδώ»

Πηνελόπη Γκιώνη
papastamos

bet365

Ο Απόστολος Παπαστάμος δεν έκανε την εμφάνιση που ήθελε όμως βγήκε από την πισίνα έχοντας πολύ καλά βαλμένο στο μυαλό του πως ήταν ένας ανάμεσα σε λίγους κολυμβητές, που βρέθηκαν στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Ο 23χρονος πρωταθλητής, Απόστολος Παπαστάμος, αγωνίστηκε στα 400μ μεικτή ατομική και κατέτάγη στη 15η θέση με χρόνο 4:15.32. Ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε να τα πηγαίνει καλά, στο πρώτο μισό της κούρσας, όμως έπειτα ο ρυθμός του έπεσε. Ωστόσο, ο Παπαστάμος κατάφερε να γίνει ένας από τους λίγους κολυμβητές από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και δεν έχει κανέναν λόγο να είναι στεναχωρημένος.

Ο ίδιος, μετά τον αγώνα του μίλησε στο Gazzetta δηλώνοντας τα εξής:

«Δεν γνωρίζω τι δεν πήγε καλά. Εγώ ένιωσα πολύ καλά μέσα στο νερό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία δύσκολη διοργάνωση έχει πολλή ταλαιπωρία, το πρωί κάναμε 50 λεπτά για να φτάσουμε στο κολυμβητήριο, περπατήσαμε άλλη μισή ώρα μέχρι να πάμε να φάμε, μέχρι να πάμε στα λεωφορεία δηλαδή μιάμιση ώρα τη φάγαμε στον δρόμο το πρωί και αυτό δεν είναι μόνο σήμερα το πρωί τελευταίες τέσσερις μέρες, από 2 με 4 φορές την ημέρας. Δηλαδή τρώμε το δρόμο κάπου στις δύο ώρες και περπατάμε με άλλες δύο ώρες, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει καθόλου οπότε δεν είναι μία φυσιολογική διοργάνωση. Θα μου πείτε το ίδιο είναι και για όλους τους άλλους κολυμβητές, δηλαδή δεν αλλάζει κάτι απλά άλλους τους επηρεάζει λιγότερο άλλους περισσότερο. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι με επηρέασε, τέλος πάντων.

Κρατάμε τα θετικά και από τα αρνητικά μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι, μόνο αυτό. Δηλαδή δεν υπάρχει λόγος για αρνητικά συναισθήματα, καταφέραμε να είμαστε υγιείς και να φτάσουμε μέχρι εδώ σε αυτό το επίπεδο για να βρισκόμαστε με όλους αυτούς τους μεγάλους αθλητές, μόνο υπερηφάνεια.

«Θα δω στα μάτια της οικογένειάς μου πως είναι υπερήφανοι»

Νιώθω ότι και εγώ και οι δικοί μου όλοι, που βρίσκονται εδώ πέρα σήμερα το ίδιο νιώθουν. Όλοι εδώ είναι, μαμά, μπαμπάς, όλη η οικογένεια, η κοπέλα μου, οι φίλοι μου ήταν όλοι εδώ σήμερα και αυτό είναι το μόνο που με στεναχωρεί, τώρα όλα τα άλλα… Ξέρω ότι αυτό είναι περήφανοι για μένα, θα το δω και στα μάτια τους και το πιστεύω κι εγώ για μένα, είμαι περήφανος για την προσπάθεια το κατάφερα να κάνω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα