Χρήστου στο Gazzetta: «Χρειάζεται υπέρβαση για το κάτι παραπάνω, αν το απολαύσω θα πάω πιο γρήγορα»

Πηνελόπη Γκιώνη
O Απόστολος Χρήστου

bet365

Με χαμόγελο βγήκε από την πισίνα ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος εξασφάλισε τη θέση του στον τελικό των 100μ ύπτιο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Χαμογελαστός, νιώθοντας αρκετά καλά με την εμφάνισή του στον ημιτελικό αγώνα των 100μ ύπτιο ανδρών που του έδωσε μία θέση στον πρώτο του τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, ο Απόστολος Χρήστου φάνηκε να έχει απελευθερωθεί από την πίεση της πρόκρισης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκανε μία εξαιρετική κούρσα, τόνισε μιλώντας στο Gazzetta πως πρώτο μέλημά του στον αυριανό (29/7) τελικό είναι να απολαύσει κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα:

«Ναι έκανα το επόμενο βήμα, στόχος μου ήταν ο τελικός. Όπως ένιωσα την κούρσα, ήθελα να κολυμπήσω λίγο πιο γρήγορα αλλά κολύμπησα και το πρωί. Είμαστε όλοι κοντά αλλά θέλει υπέρβαση για το κάτι παραπάνω σίγουρα. Θεωρώ πως ο χρόνος αυτός δεν είναι αρκετός και θεωρώ πως ούτε το 52.50 θα είναι αρκετό αύριο για ένα μετάλλιο. Θα πρέπει να είναι κάτω από το 50.

Ένιωσα καλύτερα από το πρωί, πάλι έκανα παραπάνω χεριές στα πρώτα 50 μέτρα αλλά ήταν καλύτερα από το πρωί, είχα και στο τέλος δυνάμεις. Αλλά αύριο πρέπει να είμαι καλύτερος.

Ευελπιστώ αύριο, με μία μέρα ξεκούρασης, να κολυμπήσω ακόμη πιο γρήγορα, να χαρώ την κούρσα γιατί είναι τελικός Ολυμπιακών Αγώνων και είναι μία όμορφη εμπειρία.

Η ρουτίνα πριν τον αγώνα είναι η εξής: θα κοιμηθώ όσο μπορώ σήμερα, αύριο το πρωί θα έρθω να κολυμπήσω λίγο, το μεσημέρι θα γυρίσω, θα κοιμηθώ πάλι, θα φάω καλά και θα έρθω εδώ το βράδυ να το απολαύσω!

Πραγματικά, είναι κάθε τέσσερα χρόνια η διοργάνωση, είναι ένας τελικός και πρέπει να το χαρώ γιατί δεν ξέρεις πότε θα ξανασυμμετάσχεις και αν θα ξανασυμμετάσχεις. Αν το απολαύσω και είμαι ο εαυτός μου, πιστεύω θα πάω και πιο γρήγορα από σήμερα», είπε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα