Χρήστου στο Gazzetta: «Έχασα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για δύο εκατοστά, αυτό μένει δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο»

χρηστου

bet365

Πλήρως απογοητευμένος ήταν μετά την κούρσα του στον τελικό των 100μ ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Απόστολος Χρήστου ο οποίος κατέκτησε την ιστορική 4η θέση και άγγιξε το μετάλλιο.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Απογοητευμένος από την έκβαση της κούρσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήταν ο πρωταθλητής της κολύμβησης, Απόστολος Χρήστου, που κατέκτησε την ιστορική για την Ελλάδα 4η θέση στα 100μ ύπτιο. Ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέτζα, έφτασε 0.02 του δευτερολέπτου μακριά από το χάλκινο μετάλλιο το οποίο κατέκτησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης και ρέκορντμαν Ράιαν Μέρφι.

Ο Χρήστου, μιλώντας στο Gazzetta, εξέφρασε την απογοήτευσή του τονίζοντας πως η 4η θέση όσο ιστορική κι αν είναι δεν του λέει απολύτως τίποτα αφού εκείνος στόχευε στο μετάλλιο:

«Πήγε πιο καλά από χθες αλλά… εντάξει, δεν μου λέει τίποτα. Έχασα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για δύο κλάσματα, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν με ικανοποιεί τίποτα, ήξερα πως θα είμαι στον τελικό. Εγώ ήθελα να πάρω το μετάλλιο, αφού δεν πήρα το μετάλλιο… Έκανα ένα βήμα παραπάνω από ό,τι είχα κάνει στο παρελθόν αλλά δεν μου λέει κάτι αυτό. Τι είμαι 4ος, τι είμαι 8ος δεν με απασχολεί καθόλου. Ποια ιστορία; Τελικό μπήκα, το βήμα παραπάνω ήθελα να κάνω.

«Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή σε μία πισίνα, από αυτό ζω οπότε με στεναχωρεί»

Την ευχαριστήθηκα την κούρσα, ήταν πιο καλή από χθες, ήμουν πιο ανταγωνιστικός αλλά τι να λέει, έχασα το μετάλλιο. Αυτό μένει. Είμαι χαρούμενος που κολύμπησα πιο γρήγορα από χθες αλλά μένει πίκρα, μένουν αυτά τα δύο κλάσματα που μου στέρησαν το μετάλλιο.

Λίγο στη στροφή ένιωσα πως κόλλησα τα πόδια μου αλλά στο τέλος δεν είχα κάτι άλλο, είχα ήδη αρχίσει να χάνω δυνάμεις δεν είχα κάτι άλλο να δώσω.

Δεν γίνεται να μην στεναχωρηθείς, όλη μου τη ζωή την έχω αφιερώσει σε μία πισίνα και από αυτό ζω, αυτό με τρέφει, αυτό μου δίνει δύναμη οπότε με στεναχωρεί.

Δεν ξέρω αν θα κολυμπήσω στα 200μ ύπτιο, μάλλον θα κάνω μόνο τη σκυταλοδρομία.

Δεν ξέρω και για το Λος Άντζελες 2028, είναι πολύ μακριά. Χρειάζομαι ένα διάλειμμα σίγουρα και θα δούμε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα