Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πριμ που θα λάβουν οι Έλληνες αθλητές για την κατάκτηση μεταλλίου στο Παρίσι

Newsroom
xristou_metallio

bet365

Οι τεράστιες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι θα αποφέρουν υψηλά πριμ στους Έλληνες αθλητές που έχουν κατακτήσει μετάλλιο. Διαβάστε αναλυτικά τα χρηματικά ποσά που θα λάβουν...

Η Ελλάδα πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ελληνική αποστολή να έχει στις αποσκευές της - ήδη - έξι μετάλλια. Μετά και το τελευταίο χρονικά χάλκινο του Εμμανουήλ Καραλή, η «γαλανόλευκη» έχει πέντε χάλκινα και ένα ασημένιο.

Αυτή η επιτυχία φαίνεται πως αναγνωρίζεται και με το παραπάνω από το ελληνικό κράτος, το οποίο χορηγεί υψηλά πριμ στους μεταλλιούχους αθλητές, καθώς και άλλα προνόμια, πέραν των επιβραβεύσεων από τους χορηγούς.

Αναλυτικά, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

  • 90.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει χρυσό μετάλλιο (ουδείς το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στη Γαλλία)
  • 60.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει ασημένιο (Απόστολος Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο)
  • 50.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει χάλκινο (Θεόδωρος Τσελίδης στα 90 κιλά τζούντο, Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Κοντού - Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, Καραλής στο άλμα επί κοντώ).

Σημειώνεται πως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εγκρίνει ένα ποσό 200.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί στις ομοσπονδίες των αθλημάτων που έφεραν μετάλλια στη χώρα για να το διαχειριστούν εκείνες όπως κρίνουν σωστό.

Τέλος, το κράτος δίνει στους Ολυμπιονίκες τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα