Κυνηγάκης στο Gazzetta: «Στο τέλος ήμουν μόνο εγώ και ο Γιαννιώτης, δεν ξέρω αν θα αντέξω άλλα 4 χρόνια έτσι»

Πηνελόπη Γκιώνη
αλκης κυνηγακης

bet365

Φανερά απογοητευμένος από την κούρσα του στα νερά του Σηκουάνα αλλά και το ταξίδι του για να φτάσει ως εδώ, εμφανίστηκε ο Άλκης Κυνηγάκης.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης, Άλκης Κυνηγάκης, τερμάτισε στη 10η θέση σε ένα δύσκολο αγώνα ανοιχτής θάλασσας μέσα στα νερά του Σηκουάνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο 26χρονος πρωταθλητής, δεν μπόρεσε να κάνει την κούρσα που είχε φανταστεί γι’ αυτή τη διοργάνωση καθώς στην τριετία που προηγήθηκε κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ξεπέρασε εμπόδια που του τέθηκαν ενώ χρειάστηκε να αλλάξει αρκετούς προπονητές μέχρι να φτάσει στη συνεργασία με τον Σπύρο Γιαννιώτη, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

«Έναν χρόνο Ολυμπιακής προετοιμασίας έκανα ουσιαστικά, από τον Δεκέμβρη με τον Σπύρο Γιαννιώτη που ήταν ο μόνος που με πίστεψε. Ένας άνθρωπος με βοήθησε μόνο, ο Σπύρος. Γιατί είναι αυτός που είναι. Είχα αμφιβολίες από τόσες αλλαγές αλλά από την πρώτη μέρα κατάλαβα πως θα πήγαινε καλά. Την προπόνηση που κάναμε τους τελευταίους 6-7 μήνες, αν την κάναμε συνέχεια, τώρα θα είχα πάει πάρα πολύ καλά. Αυτό ήταν το λάθος μου εμένα, δεν είχα ομάδα. Στο τέλος ήμουν εγώ κι ο Σπύρος. Το καλό είναι πως ήταν αθλητής, ξέρει τα πάντα και ήξερε τι να κάνει.

Δεν νιώθω πως σεβάστηκαν τον πέμπτο Ολυμπιονίκη του Τόκιο, χλευάστηκα, αμφισβητήθηκα. Εγώ δεν στεναχωριέμαι, έτσι είναι. Ίσως είναι πολύ βαριά αυτά που λέω, δεν ξέρω αν θα τα μετανιώσω μετά.

Η ομοσπονδία έχει αλλάξει πρόσωπο από τότε που άλλαξε διοίκηση, μετά τους Ολυμπιακούς ήρθαμε σε κόντρα. Γιατί έγινε μία ιστορία περίεργη και αντί να βρούμε λύση ήρθαμε σε κόντρα. Δεν είναι η ομοσπονδία γενικά το πρόβλημα, όμως

«Δεν ξέρω αν θα αντέξω άλλα 4 χρόνια έτσι - Θέλω να πω στους αθλητές να μη φοβούνται»

Μέχρι να φτάσω στον Σπύρο έχω αλλάξει πέντε προπονητές. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να προπονείς κάποιον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν κακολογώ κανέναν και μπορεί κι εγώ να φταίω που δεν μπόρεσαν να συνεργαστώ μαζί τους.

Δεν ξέρω αν θα αντέξω άλλα 4 χρόνια έτσι. Είναι πολύ σκληρή η προπόνηση και έτι δεν βγαίνει. Στεναχωριέμαι απλά που ήρθα εδώ και βγήκα 10ος.

Ίσως να είμαι ψυχολογικά φορτισμένος και να είναι πιο σκληρά αυτά που είπα σήμερα. Θέλω να πω στους αθλητές να μη φοβούνται, εδώ δεν είμαστε για να φοβόμαστε κανέναν. Εδώ είμαστε για να εκπροσωπούμε τη χώρα μας.

Εγώ ό,τι μπορούσα με τα χέρια μου να κάνω, το έκανα. Δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω όλα. Εγώ όσα μπορούσα να κάνω τα έκανα, 110%, για να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα. Αν παρατηρούσε κανείς την πισίνα θα έβλεπε πράγματα άσχημα. Δεν νοείται άνθρωπος που πηγαίνει στους Ολυμπιακούς να μην μπορεί να νικήσει πανελλήνιο πρωτάθλημα, κάτι λάθος γίνεται. Και ξέρετε τι θα πουν; «Ο Άλκης φταίει. Είναι λίγο αφελής, ξεχνιέται». Παλεύω με θεούς και δαίμονες και θα ακούσω «Ο Άλκης φταίει».

Είμαι αθλητής, τα παίρνω όλα πάνω μου, εγώ μπαίνω εκεί μέσα, εγώ παλεύω και στο τέλος της ημέρας εγώ πρέπει να καταλάβω τι γίνεται για να μπορέσω να παλέψω τα πάντα. Όλοι οι άνθρωποι εδώ μέσα έχουν ομάδες, επιτελεία κι εγώ δεν μπορώ να είμαι τα πάντα.

Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου, έβγαλα την ψυχή μου εδώ. Έτσι όπως νιώθω αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Θέλω να δω την οικογένειά μου, να πάμε μία βόλτα.

Υπήρχαν πράγματα που δεν είχα τη στήριξη, με δεδομένα. Κολλούσε το πράγμα προπονητικά, έπρεπε να λειτουργεί όλη η ομάδα ως ομάδα. Έπρεπε να πείσω αυτόν, αυτόν, αυτόν. Και μετά ξέρετε τι γίνεται; Όσο προσπαθείς να βγάλεις πράγματα, όταν έρθει η ώρα θα είσαι τελειωμένος. Εγώ πρέπει να μπαίνω στην πισίνα, να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ και μετά να φεύγω. Πρέπει να τους εμπιστεύομαι και να με εμπιστεύονται, είμαστε ομάδα. Νιώθω άδειος, δεν ήμουν μαχητής σήμερα.

Έχουμε κάνει βήματα, υπάρχουν αθλητές με καλές συνθήκες και άλλοι χωρίς. Αν βάλω την Ελλάδα πριν 10 χρόνια, έχουμε αλλάξει σελίδα είμαστε άλλη Ελλάδα. Αλλά αν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαίοι πολίτες, δεν πρέπει να έχουμε τέτοιες συνθήκες. Τέσσερα χρόνια είναι πάρα πολλά».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα