Κωπηλασία: Πρεμιέρα... όνειρο στο Παγκόσμιο με 3 στις 3 προκρίσεις

Κώστας Ευθυμιάδης
Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος και τα δύο πληρώματα σε σκιφ και σκιφ ελαφρών βαρών, προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ιδανικά άρχισε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Βελιγράδι για τα ελληνική χρώματα, αφού και στις τρεις ελληνικές συμμετοχές της πρεμιέρας, είχαμε ισάριθμες προκρίσεις.

Ποδαρικό έκανε ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ όπου πολύ άνετα τερμάτισε πρώτος στην σειρά του με χρόνο 6:45.46 και συνεχίζει στα προημιτελικά με στόχο τον τελικό, αλλά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Λίγο αργότερα οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιαννης Καλανδαρίδης έκαναν την κούρσα που έπρεπε στα προκριματικά του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου πήραν την 4η θέση στη σειρά τους με 6:16.62 και πέρασαν επίσης απευθείας στα προημιτελικά.

Απευθείας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πήρε και το διπλο σκιφ Ελ. βαρών των ανδρών, αφού οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισαν 4οι στην σειρά τους με χρόνο 6:21.47.

Στη μάχη άλλα τρία πληρώματα αύριο

Την Δευτέρα ξεκινούν την προσπάθειά τους για διάκριση και την ολυμπιακή πρόκριση και τα άλλα τρία ελληνικά πληρώματα που βρίσκονται στο Βελιγράδι.

Στις 11:21 οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ελενη Αναστασιάδου θα αγωνιστούν στην 2η σειρά της δικώπου όπου το πρώτο πλήρωμα περνά απευθείας στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα θα πάνε σε επαναληπτικό.

Στις 12:10 οι Ζωή Φίτσιου και Μ.Κοντού συμμετέχουν στο διπλό ελ βαρών, με τα πρώτα δύο πληρώματα να πηγαίνουν στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα σε επαναληπτικό.

Τέλος, οι Φράγκου και Δαλίδου στο διπλό, αγωνίζονται στις 12:46, με τα πρώτα δύο πληρώματα να συνεχίζουν στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν σε επαναληπτικό.

 

Τελευταία Νέα