Κωπηλασία: Σε ρεπεσάζ τα τρία πληρώματα των γυναικών στο Παγκόσμιο

Κώστας Ευθυμιάδης
Μπούρμπου και Αναστασιάδου στην βάρκα τους

bet365

Δεν ήρθαν απευθείας προκρίσεις για τα τρία γυναικεία πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Βελιγράδι, ωστόσο θα έχουν αύριο μια δεύτερη ευκαιρία για να προκριθούν.

Στα ρεπεσάζ (5/9, 12:25 ώρα Ελλάδος) θα αγωνιστούν για την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ελενη Αναστασιάδου.

Το ελληνικό πλήρωμα σε μία δύσκολη σειρά, τερμάτισε τρίτο για… εκατοστά, με χρόνο 7.13.84. Το πλήρωμα της Χιλής με 7:12.97 πήρε το απευθείας εισιτήριο για τον ημιτελικό, ενώ με 7:13.39 οι ΗΠΑ τερμάτισαν στην δεύτερη θέση. Μπούρμπου και Αναστασιάδου είχαν το προβάδισμα ως τα 1.500μ., αλλά έγινε μεγάλη μάχη στα τελευταία μέτρα και οι Χιλιανές κατάφεραν στον τερματισμό να κλέψουν την πρωτιά.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μ.Κοντού αγωνίστηκαν στον προκριματικό του διπλού ελ βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε τέταρτο στη σειρά του με χρόνο 7.06.27 και θα πάει σε επαναληπτικό αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τέλος, οι Φράγκου και Δαλίδου στο διπλό, τερμάτισαν στην 4η θέση στην σειρά τους με χρόνο 7:21.49 και θα πάνε κι αυτές στον αυριανό επαναληπτικό για μια θέση στα ημιτελικά.

Οι επαναληπτικοί είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα ελληνικά πληρώματα, αφού αν πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά, θα είναι πολύ κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε κάθε κούρσα ρεπεσάζ, προκρίνονται τα πρώτα δύο πληρώματα.

Στην δίκωπο δίνονται 11 εισιτήρια (οι 6 του τελικού και όλες πλην της τελευταίας ομάδας στον τελικό β’), στο διπλό ελ. Βαρών δίνονται 7 (το πιο δύσκολο έργο έχουν Φίτσιου και Κοντού) και στο διπλό επίσης έντεκα.

 

Τελευταία Νέα