Κωπηλασία: Ξεκινούν τα ελληνικά κουπιά για τα τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια

κωπηλασια

bet365

Για τα τελυταία Ολυμπιακά εισιτήρια θα αγωνιστούν πέντε πληρώματα κωπηλασίας, στη Λουκέρνη.

Την τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αρπάξουν πέντε ελληνικά πληρώματα, στην Ολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης που ξεκινά σήμερα Κυριακή 19/5 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 21/5.

Στο σκιφ γυναικών η Ευαγγελία Φράγκου θα διεκδικήσει μαζί με ακόμη 14 αθλήτριες το ένα από τα τρία εισιτήρια που δίνει η διεθνής ομοσπονδία ενώ πολλές είναι και οι συμμετοχές στο διπλό σκιφ των ανδρών όπου οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίκος Χωλόπουλος , ένα πλήρωμα νέο αλλά με μεγάλες δυνατότητες, θα διεκδικήσει το ένα από τα δύο εισιτήρια μαζί με άλλα 13 πληρώματα.

Στη δίκωπο των ανδρών το έργο των Ζήση Μπουκουβάλα και Θανάση Παλαιοπάνου θα είναι επίσης δύσκολο αφού τα δυο καλύτερα από τα 13 συνολικά πληρώματα που συμμετέχουν στο αγώνισμα θα πάνε Παρίσι.

Στα ελαφρά βάρη, που είναι η τελευταία συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς αγώνες, στο διπλό των ανδρών οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να διεκδικήσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια μαζί με άλλα 11 πληρώματα που θα βρεθούν στη Λουκέρνη.

Οι λιγότερες συμμετοχές συγκεντρώνονται στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών όπου 8 πληρώματα, ανάμεσά τους και αυτό των Ζωής Φίτσιου και Μιλένας Κοντού, θα παλέψουν για ένα από τα δύο εισιτήρια. Οι δύο πρωταθλήτριες έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία, με πιο πρόσφατο το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζέγκεντ και έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής.

Σήμερα, Κυριακή 19/5, πρωί θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί σε όλα τα αγωνίσματα, τη Δευτέρα 20/5 θα γίνουν οι ημιτελικοί ενώ για την Τρίτη 21/5 έχουν προγραμματιστεί οι τελικοί από όπου και θα προκύψουν οι κάτοχοι των εισιτηρίων.

Αναλυτικά τα πληρώματα που θα αγωνιστούν στην προολυμπιακή ρεγκάτα και πόσα εισιτήρια δίνει το κάθε αγώνισμα:

ΣΚΙΦ: Ευαγγελία Φράγκου (15 συμμετοχές-3 εισιτήρια)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ: Γιάννης Καλανδαρίδης-Νίκος Χωλόπουλος (14 συμμετοχές-2 εισιτήρια)

ΔΙΚΩΠΟΣ ΑΝΕΥ: Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος (13 συμμετοχές-2 εισιτήρια)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛ. ΒΑΡΩΝ(Α): Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής (12 συμμετοχές-2 εισιτήρια)

ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛ. ΒΑΡΩΝ(Γ): Μιλένα Κοντού-Ζωή Φίτσιου (8 συμμετοχές- 2 εισιτήρια)

Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί αμέσως μετά την προολυμπιακή ρεγκάτα και το τρίτο παγκόσμιο κύπελλο όπου θα μεταβούν για να αγωνιστούν, ως τελευταίο σταθμό πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ και οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο που έχουν εξασφαλίσει από πέρυσι την πρόκριση.

@Photo credits: ΕΚΟΦΝΣ
 

Τελευταία Νέα