Στον Βόλο το πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας

Newsroom
Η Ζωή Φίτσιου

bet365

Με την παρουσία ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών φιλοξενείται στην πλαζ Άναυρου του Βόλου το πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας.

Mε παρουσία ολυμπιονικών, παγκόσμιων πρωταθλητών αλλά και με νέο ρεκόρ συμμετοχών άρχισε το πρωί του Σαββάτου (12/10) στον Βόλο και συγκεκριμένα στην πλαζ του Άναυρου, το 4ο πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας Beach sprint.

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ως πλήρωμα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού θα βρεθούν ως αντίπαλες στον Άναυρο του Βόλου, διεκδικώντας τη νίκη στο αγώνισμα του σκιφ γυναικών στο 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας όπου θα πάρουν συνολικά μέρος 130 αθλητές κι αθλήτριες από 20 σωματεία όλης της χώρας.

Και δεν είναι μόνο οι δυο χάλκινες Ολυμπιονίκες που θα αγωνιστούν στο νέο αγώνισμα της κωπηλασίας που ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 2028.

Αντίπαλοι θα τεθούν και οι επίσης χάλκινοι Ολυμπιονίκες Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής . Μαζί και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιάννης Καλανδαρίδης, Ζήσης Μπουκουβάλας, Νεφέλη Ντάρα, Νίκος Χωλόπουλος κ.ά.

 

Οι λόγοι της ανόδου της παράκτιας κωπηλασίας ολοένα και περισσότερο χρόνο με το χρόνο είναι πολλοί, ο κυριότερος όμως δεν είναι άλλος από την παρουσία του νέου αγωνίσματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του 2028 στο Λος Άντζελες,

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει τους προκριματικούς και τους επαναληπτικούς, ενώ την Κυριακή (13/10) από τις 09:00 θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί και θα ακολουθήσουν οι τελικοί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα