Γκαϊδατζής-Παπακωνσταντίνου στο Gazzetta: «Θα βγούμε με φορείο από τον τελικό, έχει έρθει όλο το χωριό να μας δει»

γκαιδατζης παπακωνσταντινου

bet365

Ενθουσιασμένοι με το επίτευγμά τους και ανυπόμονοι για τον μεγάλο τελικό ήταν οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου, λίγο μετά τη μεγάλη πρόκρισή τους στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Με μεγάλα χαμόγελα και έτοιμοι να φωνάξουν από τη χαρά τους, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου βγήκαν από τα σκάφη ήδη έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα. Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, οι δυο τους πήραν το ένα από τα έξι εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και πέτυχαν τον πρώτο μεγάλο στόχο τους.

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής, μιλώντας στο Gazzetta, δήλωσε τόνισε πως ο στόχος στον τελικό είναι να βγουν με… φορείο, αφού θα έχουν δώσει ό,τι έχουν και δεν έχουν:

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος ήταν αυτός, να μπούμε στον τελικό! Ξέρουμε ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και μπορούμε να είμαστε με τα πολύ γρήγορα πληρώματα. Νομίζω το μόνο που έμενε ήταν να το δείξουμε και μέσα στην κούρσα και τα καταφέραμε.

Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά στην αρχή, πλασαριστήκαμε με τους πρώτους και νομίζω ότι αυτό ήταν το θέμα να μείνουμε με τους πρώτους γιατί έχουμε πολύ καλό pace, δεύτερο χιλιάρι και ουσιαστικά πρέπει ξεκινήσουμε δυνατά, να πιάσουμε τον ρυθμό μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!

Είναι απίστευτο που είναι όλοι οι δικοί μας εδώ. Ήμασταν 1000 μέτρα στην άλλη άκρη και τους βλέπαμε να χοροπηδάνε στις κερκίδες και σηκώσαμε τα χέρια να μας δουν. Είναι ακόμα πιο αγωνιώδες γι’ αυτούς που μας βλέπουν γιατί εμείς άμα ξέρουμε τι είναι να κάνουμε, θα το κάνουμε δηλαδή θα μπούμε στην κούρσα και θα τραβήξουμε. Τώρα να είσαι έξω και να περιμένεις, να αγωνίας για το αν θα πάει καλά ένας δικός σου άνθρωπος είναι ακόμα χειρότερο αλλά νομίζω δώσαμε πολύ μεγάλη χαρά και εμείς είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι! Παίρνουμε πάρα πολύ δύναμη από από όλους τους δικούς μας που έχουν έρθει μαζί μου!

Από τον τελικό, θα βγούμε με φορείο. Αν δεν βγούμε με φορείο, δεν τα έχουμε δώσει όλα. Πιστεύω πως αυτό πρέπει να κάνουμε. Ηρεμία, συγκέντρωση στο μυαλό, να ξεκινήσουμε καλά, να φτάσουμε στα 1000 μέτρα και από εκεί και πέρα να βγούμε με το ασθενοφόρο. Να τα δώσουμε όλα, να είμαστε πεθαμένοι. Και πεθαμένοι, αρκεί να πάει όπως θέλουμε. Έχουμε πολλή εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και ξέρω πως αν πεθαίνω εγώ, ο Αντώνης πεθαίνει ακόμη παραπάνω. Ξέρουμε πως και οι δύο θα το φτάσουμε στο τέρμα».

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, με τη σειρά του, δήλωσε:

«Καταλάβαμε τι καταφέραμε όταν ήμασταν μέσα ακόμη και κάναμε λίγη αποθεραπεία, αρχίσαμε να φωνάζουμε λίγο ένας στον άλλον ότι τα καταφέραμε. Είναι μοναδικό το συναίσθημα, ειδικά τώρα που το μοιραζόμαστε με δικούς μας ανθρώπους και ακόμα είναι ακόμα πιο έντονο επειδή είμαστε ήδη τρία πληρώματα στον τελικό, μακάρι να έρθει και του Στέφανου (σ.σ. Ντούσκου) το περιμένουμε και εμείς με μεγάλη ανυπομονησία.

Θέλουμε να κρατήσουμε λίγο τώρα χαμηλούς τόνους, να μην ενθουσιαστούμε πάρα πολύ, να κρατήσουμε λίγη ενέργεια για τον τελικό και όλα θα πάνε καλά.

Είναι παιχνίδι όλων ο τελικός. Είδαμε ότι έχουμε μία πολύ καλή ταχύτητα, θα συζητήσουμε και με τον προπονητή για το πλάνο που θα ακολουθήσουμε στον τελικό αλλά όλα θα πάνε καλά πιστεύω. Να θυμάται ο κόσμος πως ο αγώνας τελειώνει στα 2000μ, σταματάει μόνο όταν ακούσεις την κόρνα!

Έχουν έρθει μπαμπάδες, μαμάδες, αδέρφια, ξαδέρφια, όλο το χωριό. Έχω φέρει όλο το χωριό, έχουν έρθει όλοι να μας δουν».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα