Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για τους Γκαϊδατζή - Παπακωνσταντίνου!

Βασίλης Τσίγκας
Χάλκινο διπλό σκιφ

bet365

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία, καθώς οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 6:13.44!

Το τρίτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν μετά από εκπληκτική μάχη το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 6:13.44!

Το ελληνικό πλήρωμα έχασε το ασημένιο για μόλις 11 εκατοστά του δευτερολέπτου από τους Ιταλούς Στέφανο Όπο και Γκάμπριελ Σοάρες, με τους οποίους έδωσε μια τιτάνια μάχη στα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

Αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο συνεχόμενο, μετά το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο!

Οι δύο Έλληνες βρίσκονταν στην μάχη του μεταλλίου από την αρχή της κούρσας με τους πρώτους τελικά Ιρλανδούς Φίνταν ΜακΚάρθι και Πολ Ο'Ντόνοβαν να ξεχωρίζουν από τα μισά της διαδρομής και την μεγάλη μάχη να γίνεται για την δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ήταν και πρωταθλητής Ευρώπης το 2022 στο Μόναχο στο μονό σκιφ και μαζί οι δυο τους ήταν τρίτοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023.

Τα τελικά αποτελέσματα:

1) Ιρλανδία 6:10.99

2) Ιταλία 6:13.33

3) ΕΛΛΑΔΑ 6:13.44

4) Ελβετία 6:16.50

5) Νορβηγία 6:20.92

6) Τσεχία 6:21.00

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα