Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής στο Gazzetta: «Εμείς το πιστεύαμε, δεν ξέρω αν οι Έλληνες μας ήξεραν ή γνώριζαν τα ονόματά μας»

Πηνελόπη Γκιώνη
γκαιδατζης παπακωνσταντινου

bet365

Χαμογελαστοί, χαρούμενοι και προσπαθώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής φορώντας το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στον λαιμό τους.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Τρισευτυχισμένοι και απόλυτα δικαιωμένοι ένιωθαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, μετά την κατάκτηση του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, στο Παρίσι.

Οι δυο τους κρατούσαν στα χέρια τους τα μετάλλιά τους με πολλή αγάπη και μιλώντας στο Gazzetta αποκάλυψαν τα συναισθήματά τους.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, πήρε τον λόγο πρώτος και μιλώντας στο Gazzetta δήλωσε:

«Τι να πω… Τέλος καλό, όλα καλά. Το νιώσαμε από τα ρεπεσάζ πως η βάρκα είχε πιάσει πολύ καλή ταχύτητα, το ίδιο και στον ημιτελικό και τώρα δεν έχω τι να πω. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Ακόμη δεν το έχω πιστέψει, σιγά σιγά το καταλαβαίνουμε.

Μπορώ να πω με σιγουριά πως κάναμε ακριβώς ό,τι είχαμε πει πριν μπούμε στην κούρσα, την είδαμε σαν μία απλή κούρσα. Ό,τι είχαμε πει πως θα κάναμε σε μία απλή κούρσα προπόνησης στον Σχοινιά, κάναμε ακριβώς αυτό το πράγμα. Ακολουθήσαμε την τακτική, είπαμε πως όποτε ανέβαζαν οι άλλοι θα ανεβάζαμε κι εμείς, θα κρατούσαμε και αυτό κάναμε για το μεγαλύτερο μέρος. Είχαμε δίπλα μας τους χρυσούς Ολυμπιονίκες από την προηγούμενη Ολυμπιάδα και πιστεύω πως δεν υστερήσαμε κάπου. Κρίθηκαν όλα στο τέλος. Πολλοί δεν το περίμεναν, μέχρι και οι speakers το είπαν, αλλά εμείς πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Δουλέψαμε πάρα πολύ!

Αυτή είναι η τελευταία φορά που υπάρχει αυτή η κατηγορία και γι’ αυτό το κυνήγησα, το μονό σκιφ το ελαφρύ δεν είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και αυτή η κατηγορία ήταν η μόνη μου ευκαιρία. Αν δεν είχα τον Πέτρο, δεν θα ήμουν εδώ γιατί δεν υπάρχουν άλλοι αθλητές σε αυτή την κατηγορία στην Ελλάδα. Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πέτρο γιατί ήταν πραγματικά… σκύλος! Δεν αφήσαμε ούτε μία προπόνηση.

Από το χωριό έχουν έρθει, έχουν έρθει τα ξαδέρφια μου, με τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, την αδερφή μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί έκαναν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Έχουν έρθει φίλοι του Πέτρου από τη Θεσσαλονίκη, η οικογένειά του. Από το χωριό, το Φτελιό Μαγνησίας στέλνουν όλοι μηνύματα τώρα.

Αύριο εννοείται πως θα είμαστε όλοι εδώ για τον Στέφανο, μακάρι να έρθει και τρίτο μετάλλιο.

Εγώ είμαι της μπύρας και του τσίπουρου, τσίπουρο δεν μπορώ να πιω και δεν θα μπορώ ως τις 25 Αυγούστου γιατί φεύγουμε για παγκόσμιο και δεν μπορώ να βάλω κιλά ακόμα. Γυρίζω για οχτώ μέρες στον Σχοινιά για κοινόβιο οπότε δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο Πέτρος θα γιορτάζει…»

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής πήρε τον λόγο έπειτα, και είπε μιλώντας στο Gazzetta:

«Ώρα για μπύρες και για τσίπουρα! Θα βλέπω τον Αντώνη να αγωνίζεται, από κάποια παραλία μάλλον.

Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο! Είναι εδώ πέρα οι παιδικοί μου φίλοι, ήρθαν εδώ μου έκαναν έκπληξη ενώ μου είχαν πει πως δεν θα μπορέσουν να έρθουν. Όλοι οι άνθρωποι που βλέπαμε μαζί τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων από την τηλεόραση, ήρθαν να με δουν στην Τελετή απονομής με ένα μετάλλιο στο στήθος. Δεν μπορούσα να κρατήσω τα δάκρυά μου. Τρέμω πραγματικά στη σκέψη πως έχουν έρθει όλοι αυτοί οι άνθρωποι και ζούμε μαζί αυτές τις στιγμές.

Είναι για όλους αυτούς το μετάλλιο, για όσους μας στηρίζουν κάθε μέρα και όλο το staff που είναι οι γονείς που δεν έχουμε μέσα στο κοινόβιο, που έχουν αφήσει κι εκείνοι τις οικογένειές τους για να μας στηρίξουν.

Δεν ξέρω αν οι Έλληνες μας πίστευαν, δεν ξέρω καν αν ξέρουν ποιοι είμαστε, δεν ξέρω καν αν ξέρουν τα ονόματά μας… Αλλά είναι ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, είμαι ο Πέτρος Γκαϊδατζής και είμαστε χάλκινοι Ολυμπιονίκες και εμείς το ξέραμε. Το πιστεύαμε και το ξέραμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Άμα δεν το πιστεύεις, όσο και να το θες, δεν γίνεται.

Ακόμα και μετάλλιο να μην είχαμε πάρει σήμερα, μετά από αυτή την κούρσα εγώ θα ένιωθα σα να είχα πάρει χρυσό μετάλλιο. Τα πληρώματα που τρέχουμε είναι φοβερά, οι Ιρλανδοί είναι χρυσοί Ολυμπιονίκες, οι Ιταλοί πάντα μεταλλιούχοι, οι Ελβετοί είναι μονίμως στα μετάλλια, τα καλύτερα του κόσμου… Και ήμασταν εκεί και τους κοντράραμε. Μπορεί να μη βγήκαμε με φορείο αλλά τα δώσαμε όλα.

Οι Έλληνες έχουν ψυχή και το δείξαμε σήμερα! Συγχαρητήρια και στο διπλό το ελαφρύ και στη δίκωπο και καλή επιτυχία στον Στέφανο, μακάρι να ολοκληρωθεί μία μαγική πορεία για την κωπηλασία».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα