Ντούσκος στο Gazzetta: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον προπονητή, αλλά θα βρεθεί λύση, απωθημένο το μετάλλιο στο Παρίσι θα παλέψω να το πάρω στο Λος Άντζελες»

Φώτης Καρακούσης
Ο Στέφανος Ντούσκος

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος βρέθηκε στη Σαντορίνη για τα 11α Νομίκεια και μίλησε στο Gazzetta για το πως ξεκίνησε την κωπηλασία, τους στόχους του, αλλά και την κόντρα που υπήρξε με τον Τζιάνι Ποστιλιόνε, αναφέροντας πως μπορεί ακόμα να μην έχει μιλήσει με τον ομοσπονδιακό προπονητή, αλλά πως τελικά θα βρεθεί λύση. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φώτης Καρακούσης.

Στη πανέμορφη Σαντορίνη προκειμένου να παρακολουθήσουν τα 11α Νομίκεια που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο ΑΟ Θήρας, βρέθηκαν μαζί με τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και αθλητές που έχουν τιμήσει με τις διακρίσεις τους την χώρα μας. Ανάμεσά τους και ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο μονό σκιφ, Στέφανος Ντούσκος.

Ο 27χρονος πρωταθλητής μίλησε στο Gazzetta για την δυσκολία του να γίνεται πρωταθλητισμός στα νησιά, για το τι τον τράβηξε στην κωπηλασία, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το καλοκαίρι στο Παρίσι και την κόντρα του με τον Τζιάνι Ποστιλιόνε. Μια κόντρα που ξεκίνησε από τις δηλώσεις του ίδιου κατά της ομοσπονδίας και του προπονητή και συνεχίστηκε από τα όσα είπε ο Ιταλός προπονητής στο Gazzetta.

Στέφανε αρχικά έχεις παρακολουθήσει άλλη φορά έναν αγώνα βόλεϊ;

«Όχι η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά παρακολουθώ. Είναι αρκετά ωραίο και αξιοθαύμαστο».

Η ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο που είναι γεμάτο με οικογένειες, κάτι που η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας, πως σου φαίνεται;

«Είναι διαφορετικό αυτό που γίνεται εδώ. Κάθε νησί έχει την ομορφιά του και τον κόσμο του και κάθε προσπάθεια που γίνεται στα νησιά είναι ένα λιθαράκι για το καλό του αθλητισμού».

Ντούσκος

Όσον αφορά την Σαντορίνη, εσύ ως άνθρωπος του αθλητισμού πόσο εύκολο ή δύσκολο θεωρείς πως είναι για ένα καθαρά τουριστικό νησί, να γίνει κάτι καλό και στον αθλητισμό;

«Σαν νησί η Σαντορίνη είναι πραγματικά πανέμορφη. Πολλή ωραία. Όσον αφορά τον αθλητισμό, για να αναπτυχθεί θα πρέπει ο κόσμος να ασχοληθεί όσο γίνεται περισσότερο. Γι' αυτό ήρθαμε και εμείς εδώ με τον κύριο Υπουργό. Για να μπορέσει ο κόσμος να μας δει και φυσικά τα παιδάκια, μήπως μπορέσουμε συνολικά όλοι μας να βάλουμε όσο γίνεται περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Είναι ό,τι καλύτερο να μπορέσουμε να παρακινήσουμε τους μικρούς ή και τους πιο μεγάλους να μπουν στον κύκλο του αθλητισμού».

Πάμε τώρα στο δικό σου άθλημα, την κωπηλασία η οποία και φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μας έδωσε μεγάλες χαρές με τις διακρίσεις που πετύχατε. Ποια είναι συνταγή της επιτυχίας που είναι συνεχόμενη τα τελευταία χρόνια;

«Πιστεύω πως όλα έχουν να κάνουν με την προπόνηση, καθώς μας έχει βοηθήσει όχι μόνο να κρατήσουμε το επίπεδο αλλά να το ανεβάσουμε. Όλοι οι αθλητές που μπαίνουμε στην Εθνική ομάδα προσπαθούμε να είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί. Ο καθένας προσπαθεί να περάσει τον άλλον και έτσι βελτιωνόμαστε όλοι. Μην ξεχνάμε πως κάθε μέρα έχουμε σκληρή προπόνηση που μπορεί να φτάσει και τις 8 ώρες, οπότε συνέχεια προπόνηση και αν το βάλεις και στο μυαλό σου, θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Εσένα τι σε έκανε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα;

«Προσωπικά δεν το ήξερα, γύρισα από όλα τα αθλήματα και όταν ήμουν μικρός είχαν έρθει στο σχολείο από τον όμιλο Ιωαννίνων και με είχαν επιλέξει και έτσι ξεκίνησα. Πήγα να το γνωρίσω και μου άρεσε πάρα πολύ και με κέρδισε όλο αυτό, δηλαδή η βάρκα το νερό και όλη αυτή η προπόνηση που κάνουμε».

Στο Παρίσι με δηλώσεις σου είχες αναφερθεί σε λάθος ομοσπονδίας και προπονητή μιλώντας για αδικίες στα πληρώματα, με τον κύριο Ποστιλιόνε να σου απαντάει λέγοντας πως υπήρχαν συμμετοχές σε 4 τελικούς και δύο μετάλλια. Οι σχέσεις πλέον με τον προπονητή ποιες είναι; Τα έχετε βρει;

«Πιστεύω πως είμαστε σε επαγγελματική σχέση και για όλα τα υπόλοιπα μπορεί να βρεθεί κάποια λύση, αν και εγώ πιστεύω πως μπορούμε να φέρουμε περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις. Δεν ξέρω και στα υπόλοιπα αθλήματα τι γίνεται, αλλά πιστεύω πως μια λύση θα είναι στην μέση».

Έχετε μιλήσει από τους αγώνες στο Παρίσι;

«Δεν έχουμε μιλήσει από τότε, αλλά πιστεύω πως θα μιλήσουμε και θα βρεθεί μια λύση».

Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να σας φέρουν κοντά;

«Με βάση και με την Ομοσπονδία, τώρα που θα ξεκινήσουμε και την προετοιμασία θα θα βρεθεί όπως ανέφερα λύση».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Οι στόχοι μου είναι το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο κάθε χρονιά και όταν θα μπούμε την προτελευταία χρονιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνουμε περισσότερα για να φορμαριστούμε όσο γίνεται περισσότερο».

Ντούσκος

Νέο αίμα στο άθλημα υπάρχει; Έρχονται καινούργια παιδιά;

«Έρχονται και ελπίζω να έρθουν και πιο πολλά. Πιστεύω πως με τα μετάλλια που έχουν έρθει μπορεί να παρακινήσει ακόμα περισσότερους. Προσωπικά θέλω και άλλα νέα παιδιά στην κωπηλασία».

Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχει η κωπηλασία και τι σε γεμίζει σε αυτό το άθλημα;

«Οι δυσκολίες είναι το ψυχολογικό κομμάτι, το να είσαι εσώκλειστος για πολλές μέρες τον χρόνο. Το να κάνεις πολλές ώρες τόσο δυνατή προπόνηση. Όλο αυτό κάποιες φορές σε κουράζει και λες γιατί όλο αυτό, οι άλλοι κάνουν πιο φυσιολογική ζωή. Αλλά το άθλημα αυτό απαιτεί αυτές τις θυσίες. Ο αθλητισμός μου αρέσει, τον αγαπούσα από πάντα, από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, οπότε όταν ανταγωνίζομαι στο εξωτερικό αθλητές επιπέδου, με γεμίζει υπερηφάνεια και μου αρέσει που το κάνω και το βλέπω σαν κομμάτι του εαυτού μου»..

Και για να κλείσουμε λέγοντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Σου έχει μείνει απωθημένο πως θα μπορούσες να κάνεις κάτι παραπάνω;

«Σίγουρα μου έχει μείνει ότι έχασα ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όπως έχω ξαναπεί, δεν τα παρατάω, συνεχίζω και αυτό με πεισμώνει περισσότερο και προσπαθώ περισσότερο. Και όταν έρθουν οι αγώνες το 2028, πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά να είμαι πιο έτοιμος και να μπορέσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο»..

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα