To UFC το... τερμάτισε: Το event στο Sphere ήταν από άλλο κόσμο (vids)

Νίκος Ρόλλας
UFC 306 στο Sphere

bet365

To UFC 306 που έγινε στο Λας Βέγκας, εκτός από το ρεκόρ που έκανε, ήταν το εντυπωσιακότερο αθλητικό event της χρονιάς.

Κάποια events, όπως συναυλίες, αγώνες κτλ, μένουν στην ιστορία και μνημονεύονται για χρόνια ως μοναδικά για διάφορους λόγους. Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν ανήκει και το UFC 306 που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στο Sphere του Λας Βέγκας , όπου χωρίς υπερβολή, το αγωνιστικό κομμάτι ήρθε σε δεύτερη μοίρα. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο χώρος και τα όσα πρωτόγνωρα μπορεί να προσφέρει στους θεατές που βρέθηκαν εκεί.

Οι αριθμοί του UFC 306

Για αυτό άλλωστε ο Dan White και οι διοργανωτές αποφάσισαν να επενδύσουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 18 εκατομμύρια ευρώ (έναντι των συνηθισμένων 2), προκειμένου το δημιούργημα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ να φιλοξενήσει το ένα και μοναδικό event της κορυφαίας διοργάνωσης ΜΜΑ. Βλέπετε, το UFC έχει συμβόλαιο με την MGM και οι αγώνες του στην συγκεκριμένη πόλη πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται στο T-Mobile Arena, όμως βρέθηκε λύση προκειμένου να γίνει μία εξαίρεση. Και η προσπάθεια για αυτή τους δικαίωσε όλους...

Τα 16,024 εισιτήρια που η τιμή τους ξεκινούσαν από τα 900 ευρώ και έφταναν ως και τα 11.000 ευρώ, έγιναν γρήγορα ανάρπαστα, καθώς όλοι όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα, ήθελαν να ζήσουν αυτή την once in a life time εμπειρία και δεν το μετάνιωσαν. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθεί το προηγούμενο ρεκόρ εσόδων από εισιτήρια που από τα 15,2 εκατομμύρια του 2016 με τον Conor McGregor, το UFC 306 το πήγε στα 19,7.

UFC 306 αφιερωμένο στο Μεξικό

Με το ξεκίνημα του event λοιπόν, άπαντες κατάλαβαν τι θα επακολουθούσε, καθώς στις τεράστιες led οθόνες διαστάσεων 112 Χ 157 μέτρων, έπαιζε ένα κλιπ 90 δευτερολέπτων προς τιμή της μαχητικής παράδοσης του Μεξικού (Noche UFC) στο οποίο ήταν αφιερωμένο λόγω του εορτασμού της ημέρας ανεξαρτησίας του.

Με εξαίρεση μόνο έναν από τους αγώνες που υπήρχαν στην κάρτα, όλοι οι υπόλοιποι ήταν με την συμμετοχή ενός μαχητή ή μαχήτρια που είχε καταγωγή από την συγκεκριμένο χώρα, με το όλογραμμα όλων να κοσμεί την τεράστια οθόνη.

Εκεί, κατά την διάρκεια των αγώνων μεταδιδόταν και η μάχη που γινόταν μέσα στο οκτάγωνο, προκειμένου κανείς να μην χάνει την παραμικρή λεπτομέρεια των αναμετρήσεων.

Φυσικά, ειδικά για το βράδυ αυτό, το UFC έφερε 8 νέα ring girls, τα οποία όπως εύκολα κανείς φαντάζεται, είχαν σχέση με το Μεξικό και φορούσαν διάφορες παραδοσιακές στολές.

Ring Girl του UFC

Κάπως έτσι λοιπόν, το event του Λας Βέγκας μπήκε, σε επίπεδο εντυπώσεων και διοργάνωσης, στην λίστα με τα κορυφαία του είδους όπως είναι το Super Bowl, οι τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και η Wrestlemania (έστω και αν δεν είναι καθαρά αθλητικό γεγονός, καθώς πρόκειται για επαγγελματική πάλη), με τον πήχη πλέον να έχει ανέβει στον... Θεό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα