Το μεγαλύτερο λάθος του Φασούλα

Το μεγαλύτερο λάθος του Φασούλα

Το μεγαλύτερο λάθος του Φασούλα

bet365

Ήταν 17 Μαρτίου του 1992, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε στον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του, στη Ναντ με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης και έπαθλο το Κύπελλο Κυπελλούχων. Οι "Ρετρό Ιστορίες" γυρίζουν το χρόνο 20 χρόνια πίσω, όταν ο Μπάνε έκανε ίσως το μεγαλύτερο ματς της καριέρα του και ο Φασούλας το μεγαλύτερο... λάθος της δική του.

Ο ΠΑΟΚ, με μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας του (Πρέλεβιτς, Κόρφας, Φασούλας, Μπάρλοου, Παπαχρόνης, Σταυρόπουλος, Φιλίπππου, Μπουντούρης) και προπονή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αντιμετώπιζε τη Ρεάλ του Κλίφορντ Λιουκ (με σημαντικότερους παίκτες τον Γιορέντε, τον Μπιριούκοφ, τον Σίμπσον, τον Καργκόλ, τον Ρομάι, τον Μαρτίν και -προφανώς- τον Ρίκι Μπράουν), που στα χαρτιά εμφανιζόταν ως το μεγάλο φαβορί για το τίτλο, όμως ο Δικέφαλος, την εποχή εκείνη, έμοιαζε ασταμάτητος.

Ο τελικός έμεινε στην ιστορία για την απόβαση των 5,000 φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Ναντ, για την τεράστια εμφάνιση του Πρέλεβιτς (29 πόντοι με 5 τρίποντα) και το τρελό τρίποντο της ισοφάρισης από τα 10 μέτρα, 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και -δυστυχώς- για το απίστευτο λάθος του Φασούλα (17 πόντοι), που με το σκορ ισόπαλο στο 63-63 και με τον Σίμπσον (24 πόντοι με 4 τρίποντα) της Ρεάλ να έχει 0/2 βολές, πήρε το ριμπάουντ και έκανε κακό υπολογισμό, με αποτέλεσμα ο Μπράουν (18 πόντοι) να κλέψει την μπάλα και να σκοράρει με την εκπνοή, χαρίζοντας το τρόπαιο στη Ρεάλ.

Ακόμα και σήμερα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς λέει ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν η πιο πικρή στιγμή της καριέρας του, ενώ ουδείς μπορεί να ξεχάσει το γοερό κλάμα του Μπάνε στο κέντρο του γηπέδου, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του τελικού. "Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά, που άφησα τα συναισθήματά μου ανεξέλεγκτα" είπε ο Σέρβος μπόμπερ λίγα χρόνια μετά, που αρνείτο να πιστέψει ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τη μοναδική ευκαιρία να κάνει το ριπίτ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα