Στίβεν φαν ντε Φέλντε: «Δεν ήθελα να με κάνουν να εγκαταλείψω τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Newsroom
Ο Στίβεν φαν ντε Φέλντε

bet365

Ο Στίβεν φαν ντε Φέλντε, που έχει καταδικαστεί για βιασμό 12χρονης, μίλησε για το κλίμα που αντιμετώπισε στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η παρουσία του με την ομάδα μπιτς βόλεϊ της Ολλανδίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πριν, αλλά και στη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Στίβεν φαν ντε Φέλντε έχοντας καταδικαστεί για βιασμό 12χρονου κοριτσιού το 2016, αντιμετώπισε έντονη κριτική για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τον χλευασμό από τους θεατές στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ.

«Ξέρω ότι αυτό θα με στοιχειώνει σε όλη μου τη ζωή», είπε σε συνέντευξή στο ολλανδικό κανάλι NOS, ο Φαν ντε Φέλντε, λίγο μετά την επιστροφή στην πατρίδα του.

Ο παίκτης καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση στη Μεγάλη Βρετανία το 2016, για βιασμό 12χρονου κοριτσιού το 2014, όταν ήταν 20 ετών.

Εξέτισε 13 μήνες από την ποινή του στη φυλακή, ένα χρόνο στη Βρετανία και έναν μήνα στην Ολλανδία. Όμως, με βάση το ολλανδικό δίκαιο το έγκλημά του επαναχαρακτηρίστηκε ως το μικρότερο αδίκημα της διάπραξης άσεμνων πράξεων και η ποινή του μειώθηκε, έτσι επέστρεψε στους αγώνες μπιτς βόλεϊ το 2017.

«Ήμουν αρκετά πληγωμένος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν ήθελα να αφήσω άλλους να με εκφοβίσουν ή να με κάνουν να εγκαταλείψω τους Αγώνες. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε και έχω παίξει περισσότερα από 100 τουρνουά. Δεν είμαι πια αυτός ο έφηβος, τώρα είμαι 30 χρονών, είμαι παντρεμένος, έχω έναν γιο και μια πολύ όμορφη ζωή. Δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι άνθρωποι ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, είχε αντίκτυπο όταν παίξαμε» συνέχισε στις δηλώσεις του ο Ολλανδός παίκτης.

Σε δήλωση που είχε κάνει μέσω της ολλανδικής ομοσπονδίας βόλεϊ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε παραδεχθεί: «Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου». Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αποφάσισε ότι δεν είχε το δικαίωμα να τον αποκλείσει, παρά τις έντονες εκκλήσεις.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα