Volkswagen για Formula1;

Νίκος Τσιώκος
Volkswagen για Formula1;
Το ενδιαφέρον της να παρέχει κινητήρες σε ομάδες της Formula1 από το πρωτάθλημα του 2012 εξέφρασε η Volkswagen, σύμφωνα με τον υπεύθυνο βελτίωσης αυτοκινήτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Χανς-Γιοακίμ Στακ.

Τα βήματα της BMW θέλει να ακολουθήσει η Volkswagen, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας να παρέχει κινητήρες σε ομάδες από το 2012 και μετά, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος βελτίωσης αυτοκινήτων αυτής, Χανς-Γιοακίμ Στακ. «Αν είσαι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, τότε είναι φυσικό να το σκεφτόμαστε, αλλά όχι πριν από το 2012. Ανυπομονούμε για καινοτόμα πράγματα και η Formula1 είναι η κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δυο χρόνια πριν υπήρξε κάποια συζήτηση ότι η Volkswagen θα αγοράσει τη Red Bull, που δε χρειάζεται να το κάνουμε. Γιατί να κολλήσουμε με μια ομάδα, αν μπορούμε να δώσουμε τους κινητήρες μας σε περισσότερες ομάδες; Κοιτάξτε τη BMW. Αγόρασαν αυτή την αεροσήραγγα των πολλών εκατομμυρίων και τώρα κλείνουν τις πόρτες. Το να χτίζεις έναν κινητήρα και να τον παρέχεις σε μια ομάδα είναι ο καλύτερος τρόπος», είπε, χαρακτηριστικά, ο Στακ για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Volkswagen στη Formula1 από το 2012.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!