Εκτός Formula1 η Toyota

Νίκος Τσιώκος
Εκτός Formula1 θα βρίσκεται και η Toyota από την επόμενη σεζόν, όπως επιβεβαίωσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ιαπωνική ομάδα, έπειτα από σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής στο Τόκιο. «Η TMC εξέτασε τις δραστηριότητές της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα επόμενα χρόνια και αποφάσισε να αποσυρθεί», ανέφερε, χαρακτηριστικά, η ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Το σενάριο ότι η Toyota θα έλεγε το μεγάλο αντίο στη Formula1, τελικά, επιβεβαιώθηκε, καθώς η ιαπωνική ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα αποσυρθεί από το άθλημα, στην οποία έλεγε ότι εξέτασε τις δραστηριότητές της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα επόμενα χρόνια πριν πάρει την απόφαση αυτή. «Η Toyota Motor Corporation, η οποία είδε τη συμμετοχή της στη Formula1 ως συνεισφορά στον αυτοκινητιστικό πολιτισμό, παρέμεινε αφοσιωμένη στο να ανταγωνίζεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ακόμα και στην αντιμετώπιση των απότομων οικονομικών αλλαγών που έγιναν πέρυσι.

Όμως, όταν η TMC εξέτασε τις δραστηριότητές της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα επόμενα χρόνια και πέρα από μια συνολική ενδιάμεση άποψη που αντικατοπτρίζει την υπάρχουσα σοβαρή οικονομική πραγματικότητα, η TMC αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Formula1. Η TMC θέλει να εκφράσει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη σε όλους τους οδηγούς της Panasonic Toyota Racing και όλους τους εργαζόμενους της Toyota Motorsport GmbH που βοήθησαν να γίνουν οι επιτυχίες της ομάδας.

Η TMC σκοπεύει να κάνει το καλύτερο για να βρει μια λύση γι' αυτά τα μέλη που θα επηρεαστούν από την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει η απόφαση αυτή», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Toyota. Έτσι, για το γκριντ του 2010 έμεινε κενή μια θέση ανοίγοντας το δρόμο για τη Sauber με τη νέα της διοίκηση, ενώ όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο, οι Γιάρνο Τρούλι και Τίμο Γκλοκ θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού το μέλλον τους στο σπορ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!