Μένει Yamaha ο Λορέντσο

Νίκος Τσιώκος
Αναβάτης της Fiat Yamaha θα είναι και για την επόμενη χρονιά ο Χόρχε Λορέντσο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να πηγαίνει σε μια εκ των Ducati και Honda. Ο Ισπανός δήλωσε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση αυτή, αφού είχε αρκετές καλές προτάσεις, ενώ ευχαρίστησε τον μάνατζέρ του, Λιν Γιάρβις, που έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, καθώς και τον πρόεδρο της Yamaha, Μασάο Φουρουσάουα.

Ο Χόρχε Λορέντσο έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μετακινείται σε μια εκ των Ducati και Honda, καθώς ανακοίνωσε ότι θα μείνει στη Yamaha λέγοντας ότι πήρε μια δύσκολη απόφαση με δεδομένο τις προτάσεις που είχε στα χέρια του. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα είναι καλή ημέρα διότι αποφάσισα να μείνω στην εργοστασιακή Yamaha και το 2010. Είναι σημαντική απόφαση και γι' αυτό μου πήρε μερικές εβδομάδες για να το αποφασίσω, αλλά νομίζω ότι είναι η καλύτερη δυνατή απόφαση αυτή τη στιγμή.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha διότι πάντα έκαναν όλα όσα μου υποσχέθηκαν και ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λιν Γιάρβις και τον Μασάο Φουρουσάουα», είπε ο Ισπανός. Το γεγονός αυτό άφησε ικανοποιημένο τον Λιν Γιάρβις, ο οποίος δεν έχει αμφιβολία ότι ο αναβάτης του μπορεί να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Χόρχε αποφάσισε να μείνει στη Yamaha την επόμενη σεζόν και ελπίζουμε να μείνει στη Yamaha για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο Χόρχε έχει δείξει το ταλέντο του, την ικανότητα να μαθαίνει και να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο με πολλές καλές επιδόσεις το 2008 και το 2009. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχει την ικανότητα να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είμαστε περήφανοι που αποφάσισε να μείνει στη Yamaha, παρά το ότι δέχτηκε σημαντικές προτάσεις από μερικούς ανταγωνιστές μας. Αυτή η απόφαση τώρα μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο οι αναβάτες μας είναι στην πρώτη και δεύτερη θέση, και να κάνουμε τον προγραμματισμό για το Moto GP του 2010».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!