Δεν πτοείται η Ford

Νίκος Τσιώκος
Η BP Ford Abu Dhabi δε ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα του WRC, καθώς την ίδια ώρα που ο Σεμπαστιάν Λεμπ και ο Ντάνι Σόρντο έκαναν το 1-2, ο Μίκο Χίρβονεν τους ακολουθούσε, ενώ ο Ζαρί Ματί Λατβαλά πλήρωνε άλλο ένα λάθος.


Αυτό έχει ως συνέπεια η ομάδα της Κούμπρια να βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τη Citroen από τον πρώτο αγώνα, όμως αυτό δεν πτοεί τον διευθυντή της, Μάλκομ Γουίλσον, που δηλώνει ότι δεν είναι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των οδηγών τους.«Και οι δύο οδηγοί σημείωσαν ταχύτερους χρόνους στην άσφαλτο, που δεν είναι η αγαπημένη τους οδική επιφάνεια, και οι δύο κέρδισαν εμπειρία και τεχνογνωσία σε πολύ δύσκολες συνθήκες.


Είμαι ικανοποιημένος που ο Ζαρί-Ματί ανέκαμψε από τα προβλήματα της πρώτης ημέρας και παράλληλα ευτυχής για τον Κάλιντ, που κέρδισε τον παρθενικό του βαθμό στο WRC», ανέφερε ο Γουίλσον, ενώ ο διευθυντής αγωνιστικού της Ford Ευρώπης, Μαρκ Ντινς, αρκέστηκε στο γεγονός ότι ο αγώνας αυτός δεν ευνόησε και τόσο τους οδηγούς της ομάδας και ότι υπήρχαν πέντε Focus RS μέσα στην πρώτη δεκάδα. «


Αυτό το ράλι τελικά σκοπό είχε τη συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών του πρωταθλήματος κατασκευαστών, σε έναν αγώνα που δεν ευνόησε τους οδηγούς μας. Καθώς προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο γύρο, στη Νορβηγία, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση.


Το ότι είχαμε πέντε Focus RS WRC στην πρώτη δεκάδα, αποδεικνύει ταχύτητα, αντοχή και αξιοπιστία. Σημαντική ήταν η εντυπωσιακή επίδοση του Khalid, που διασφάλισε για τον ίδιο και για τη χώρα του τον πρώτο βαθμό στο WRC».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!