Σώζεται η Kawasaki

Νίκος Τσιώκος
Η Kawasaki δήλωσε πριν από μερικές μέρες την αποχώρησή της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Moto GP, όμως η ιαπωνική ομάδα δεν θα μείνει στα... σκαριά, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Χόρχε Ασπαρ Μαρτίνεζ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας.


Ο Ισπανός μάνατζερ σε ομάδες των 125cc και 250cc δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την Kawasaki, καθώς βρισκόταν σε συζητήσεις με την ομάδα για να κατεβάσει μια τρίτη μοτοσικλέτα το 2009 με τον Σίνια Νακάνο χωρίς, όμως, να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους. «Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για την αποχώρηση της Kawasaki την επόμενη σεζόν, οι διακοπές μου τελείωσαν.


Τις προηγούμενες ημέρες βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τη Dorna. Με ενημέρωσαν πρώτοι. Είμαστε σε επαφή και έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις για την αγορά των δύο Kawasaki. Σίγουρα ενδιαφέρομαι για το Moto GP. Είναι ένα πρότζεκτ που ήδη είχα προετοιμάσει. Τώρα υπάρχει αυτή η ευκαιρία, η οποία ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως και πότε θα πραγματοποιηθεί.

 


Από τη μεριά μου υπάρχει θέληση για διαπραγματεύσεις. Θα δούμε», ήταν αρχικά τα λόγια του Μαρτίνεζ για να αναφερθεί και στους δυο αναβάτες της ομάδας, Τζον Χόπκινς και Μάρκο Μελάντρι και να προσθέσει ότι το θέμα τους δεν είναι προτεραιότητα αυτή την στιγμή. «Το θέμα των αναβατών δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.


Σίγουρα δεν θα είχα πρόβλημα με τον Μελάντρι. Στην πραγματικότητα είναι ένας αναβάτης που πάντα μου άρεσε». Ωστόσο, αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές θα υπάρξει αν βοηθήσει και η χορηγός του αθλήματος Dorna Sports.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!