Εκτός η Kawasaki;

Νίκος Τσιώκος
Η παγκόσμια οικονομική κρίση φαίνεται να χτύπησε και το Moto GP, καθώς λέγεται ότι η ομάδα της Kawasaki ετοιμάζεται να αποσυρθεί από το κορυφαίο πρωτάθλημα της μοτοσικλέτας σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας MCN.

Βέβαια, αυτό δεν είναι επίσημο παρά μόνο φήμες, όμως η ιαπωνική ομάδα οφείλει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει και τι θα συμβεί στο μέλλον. Πάντως, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Μίκαελ Μπαρθόλεμι, είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες για μείωση του μπάτζετ, όμως χωρίς να κάνει λόγο για απόσυρση της ομάδας.


Όπως και να 'χει το όλο θέμα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει κάποια ανακοίνωση από τους ιθύνοντες της ομάδας, είτε για να το επιβεβαιώσουν είτε για να το διαψεύσουν. Άλλωστε, με την... βόμβα αυτή κρίνεται και το μέλλον των δυο αναβατών που αγωνίζονται για λογαριασμό της.

 


Αυτοί είναι ο Μάρκο Μελάντρι, ο οποίος μετακόμισε φέτος από την Ducati, και ο Τζον Χόπκινς. Ωστόσο, αν ισχύσει τελικά κάτι τέτοιο, η Kawasaki θα είναι το τέταρτο... θύμα της οικονομικής κρίσης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έπειτα από την Honda στην Formula1 και από τις Suzuki και Subaru στο WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!