Όπως πέρυσι με Κροατία

Κατερίνα Παλαιάκη
Όπως πέρυσι με Κροατία

bet365

Θέλοντας να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών υποδέχεται την Τρίτη (7/12, 20:00) στον Πειραιά την Κροατία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του World League.
Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία στο Μπέργκαμο (11-6) η ελληνική ομάδα θα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμη δυνατό τεστ, απέναντι σε μια ομάδα που τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ζάγκρεμπ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση για τους διεθνείς μας δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά η συνεργασία και η εφαρμογή των όσων ζητάει ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής Ντράγκαν Άντριτς. Από εκεί κι έπειτα, ό,τι έρθει είναι καλοδεχούμενο, γιατί όχι και μια νίκη, όπως είχε συμβεί πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει την υπέρβαση εξασφαλίζοντας το θετικό αποτέλεσμα στα πέναλτι (17-16).

«Το παιχνίδι είναι δύσκολο, απέναντι σε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα, όπως είναι η Κροατία που είναι και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά θεωρώ πως μπορούμε να τους κερδίσουμε. Το είχαμε κάνει πέρσι, μπορούμε να το πετύχουμε και φέτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μιράλης, εν όψει της επικείμενης αναμέτρησης.

Και συμπλήρωσε: «Την Κροατία τη σεβόμαστε, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Ο πιο σημαντικός τομέας του ματς θα είναι η άμυνα. Αν κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, έχουμε τύχη. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον παίκτη παραπάνω και λιγότερο και να μη δεχτούμε γκολ στην κόντρα και τον φουνταριστό».

Στον αντίποδα, η Κροατία ήρθε στην Αθήνα με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη 13άδα που είχε δηλώσει αρχικά, καθώς την αποστολή δεν ακολούθησαν οι Νίκσα Ντόμπουντ και Πέταρ Μούσλιμ, τους οποίους ο Ράτκο Ρούντιτς αντικατέστησε με τους Ιβάν Πέριτς και Ιβάν Κράπιτς. Έτσι, την αποστολή των Κροατών συνθέτουν οι: Γιόζιπ Πάβιτς, Μίρκο Νίζιτς, Νταμίρ Μπούριτς, Άντρο Μπούσλιε, Ιβάν Μπουλούμπασιτς, Ιβάν Πέριτς, Ιγκόρ Χίνιτς, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Σάντρο Σούκνο, Ιβάν Κράπιτς, Πάβο Μάρκοβιτς, Μάρο Τζόκοβιτς, Φράνιο Κάρατς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ολλανδία υποδέχεται στο Αϊντχόφεν την Ιταλία, η οποία δεν «καίγεται» για τη νίκη, καθώς θα βρίσκεται στην τελική οκτάδα, αφού είναι η οικοδέσποινα των αγώνων. Να θυμίσουμε ότι στην τελική φάση προκρίνεται η πρώτη ομάδα από κάθε γκρουπ της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η Βαθμολογία (Σε 1 αγώνα)
Κροατία (15-7) 3
Ιταλία (11-6) 3
Ελλάδα (6-11) 0
Ολλανδία (7-15) 0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα