Στη Honda μέχρι το 2012

Gazzetta team
Στη Honda μέχρι το 2012
Η Honda Racing Corporation (HRC) ανακοίνωσε νέα συμφωνία με τον Ισπανό αναβάτη Ντάνι Πεντρόσα, για τις σεζόν 2011 και 2012.
Η διετής παράταση σημαίνει ότι ο Πεντρόσα θα συμπληρώσει με την ιαπωνική ομάδα επτά συνεχόμενες περιόδους στο MotoGP, έχοντας μπει στην κατηγορία το 2006.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα υπογράψω με τη Honda και πάλι», είπε ο Πεντρόσα. «Αυτή ήταν η ομάδα των ονείρων μου από τότε που ήμουν παιδί, και ακόμα και τώρα έχω το ίδιο συναίσθημαΈχουμε μια μακρά και επιτυχημένη σχέση ήδη, και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον. Επί πολλά χρόνια έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή σχέση, έχουμε απολαύσει τις επιτυχίες, αλλά και τις δυσκολίες τις αντιμετωπίσαμε μαζί. Βρισκόμαστε σε μια καλή στιγμή τώρα, και πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Ο στόχος μας βέβαια είναι να αγωνιζόμαστε για νίκες κάθε Σαββατοκύριακο και να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Πιστεύω ότι έχουμε αυτό που χρειάζεται για να κάνουμε και τα δύο».

Η Ισπανός αναβάτης είναι σήμερα δεύτερος στο πρωτάθλημα, 63 βαθμούς πίσω από τον συμπατριώτη του Χόρχε Λορένθο της Yamaha, έχοντας σημειώσει τέσσερις νίκες φέτος.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο Ντάνι Πεντρόσα υπέγραψε εκ νέου ως αναβάτης της εργοστασιακής Honda, επεκτείνοντας έτσι τη μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία του με την HRC», δήλωσε ο Τετσούο Σουζούκι, πρόεδρος της HRC.

«Ο Ντάνι βρίσκεται σαφώς στην καλύτερή του στιγμή και έχει δεθεί με την RC212V, δημιουργώντας έτσι έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Πιστεύουμε ότι η σχέση του με τη μηχανή και την ομάδα θα συνεχίσει να αυξάνεται και ότι θα κάνει έναν εξαιρετικά δυνατό αγώνα για τον τίτλο στα MotoGP, κατά τις επόμενες δύο σεζόν».

Η Honda έχει υπογράψει και με τον Κέισι Στόνερ για το 2011, κάτι που κάνει το μέλλον του Αντρέα Ντοβιτσιόζο στην ομάδα αβέβαιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!