Και επίσημα ο Σπις στη YAMAHA το 2011

Gazzetta team
Και επίσημα ο Σπις στη YAMAHA το 2011
O Αμερικανός πρωτάρης στο MotoGP θα μεταπηδήσει από την Monster Yamaha Tech 3 στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha την επόμενη σεζόν.
Η πολύ καλή πρώτη σεζόν του Μπεν Σπις στο MotoGP, επιβραβεύτηκε με την επιβεβαίωση ότι ο Αμερικανός θα αγωνίζεται από το 2011 για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Έχοντας δοκιμάσει το πρωτότυπο Μ1 του 2011, κατά τις επίσημες δοκιμές του Μπρνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Yamaha Motor Racing, Λιν Τζάρβις, επιβεβαίωσε ότι είχαν ξεκινήσει οι συνομιλίες για να φέρει τον 26χρονο από την δορυφορική ομάδα του Χερβέ Πονσαράλ.

Η εξαιρετική φόρμα του Σπις στο ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία, τον βρίσκει να έχει ανέβει ήδη στο πόντιουμ στο Silverstone, και να εντυπωσιάζει με τα δυνατά του αποτελέσματα στο σύνολο των δέκα γύρων μέχρι σήμερα. Η έβδομη θέση που βρίσκεται σήμερα, είναι η υψηλότερη για νεοσύλλεκτο, και αναβάτη δορυφορικής ομάδας, στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Μπεν θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα για την επόμενη σεζόν", δήλωσε ο Τζάρβις. "Ο Μπεν έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις στην πρώτη δεκάδα των αγώνων του στο MotoGP. Μαθαίνει γρήγορα και σημειώνει δυνατά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός επάξιου τερματισμού στο βάθρο στο Silverstone. Είναι εντυπωσιακό για κάποιον στην πρώτη του πλήρη σεζόν".

"Πιστεύουμε ότι ο Μπεν θα αποτελέσει τον μελλοντικό υποψήφιο για τον τίτλο και ότι θα είναι μια καλή προσθήκη στην ομάδα μας. Η αποστολή του τον επόμενο χρόνο θα είναι να συνεχίσει την εκμάθηση, να δείξει συνέπεια στη μάχη του βάθρου και να προσπαθήσει να κερδίσει μερικούς αγώνες. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να ευχαριστήσω τον Χερβέ Πονσαράλ και την Tech 3 για τη φροντίδα του Μπεν τη φετινή σεζόν, και για το ότι του παρείχαν μια τόσο καλή εκπαίδευση για τα προσεχή έτη. Ελπίζω ότι θα τους το ξεπληρώσει με περισσότερα αποτελέσματα βάθρου στο δεύτερο μισό αυτής της σεζόν, βοηθώντας τους έτσι να εξασφαλίσουν την κορυφαία θέση ομάδας δορυφόρου στο τέλος του τρέχοντος έτους".

Ο Σπις ήταν εύλογα ευχαριστημένος με την ευκαιρία αυτή και σκιαγράφησε τους στόχους του για το μέλλον.

Είπε: "η πρώτη μου χρονιά στο MotoGP ήταν ένα μεγάλο σχολείο και γι 'αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον Χερβέ Πονσαράλ, όλη την ομάδα του Tech 3, και ιδιαιτέρως τους Αμερικάνους μηχανικούς μου, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου σε όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι μέχρι τώρα. Έχοντας ξανατρέξει μόνο στις τέσσερις από τις δέκα πίστες μέχρι σήμερα, πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με τη θέση που βρίσκομαι και έχοντας επιτύχει το πρώτο βάθρο μου τόσο γρήγορα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που στη Yamaha έχουν αναγνωρίσει τις δυνατότητές μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να μπω στην εργοστασιακή ομάδα τόσο νωρίς στην καριέρα μου στο GP. "

"Πιστεύω ότι με τη στενή συνεργασία με το προσωπικό της Yamaha και τους μηχανικούς μου θα είμαστε σε θέση να εξελίξουμε την M1 και να κάνουμε το επόμενο βήμα, να διεκδικούμε σε τακτική βάση τα βάθρα, ακολουθούμενα από τα μελλοντικά πρωταθλήματα."

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!