Βελτιωμένη στην άσφαλτο η Ford

Gazzetta team
Βελτιωμένη στην άσφαλτο η Ford
Παρά την κατάληψη του βάθρου από τη Citroen στη Γερμανία, η Ford είναι αισιόδοξη για το ρυθμό του Focus WRC στην άσφαλτο, με δύο ασφάλτινα ράλι να απομένουν για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, αυτά της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος γενικά αισθάνεται πιο άνετα στο χώμα, είχε την καλύτερη απόδοσή του στην άσφαλτο ως τώρα, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο σε όλη τη διάρκεια του ράλι, πριν τελικά τερματίσει τέταρτος, μόλις 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Λάτβαλα δήλωσε: "Αυτό το Σαββατοκύριακο ήμουν πιο σίγουρος στην άσφαλτο από ποτέ. Δεν είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια, αλλά είχα ένα πραγματικά καλό συναίσθημα εδώ, και δεν ανησυχώ πια τόσο για το είδος της επιφάνειας που οδηγώ. Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα στη Γερμανία και μου έχει δώσει μια μεγάλη ώθηση για τους δύο υπόλοιπους ασφάλτινους γύρους της σεζόν."

Η επίδοση του Λάτβαλα ήταν μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση για τη Ford, μετά το ασφάλτινο ράλι Βουλγαρίας, που η ομάδα έμεινε να ακολουθεί τελικά τη Citroen. Από τότε, έχει αρχίσει η διεξαγωγή διεξοδικής ανασκόπησης όλων των παραγόντων που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε έλλειψη απόδοσης του αγωνιστικού της Ford στην άσφαλτο.

O διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford, Τζέραρντ Κουίν, σχολίασε: "Για μένα, αυτό το ράλι είναι ένα σημάδι ότι όλο το έργο που έχουμε κάνει από τη Βουλγαρία έχει αποδώσει. Ήμασταν πολύ λεπτομερείς στην ανάλυσή μας και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ." 

Ο Λάτβαλα είχε παρουσιάσει παλαιότερα τη θεωρία ότι η μηχανή της Ford και το κιβώτιο ταχυτήτων δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά σε μεγάλα υψόμετρα, όπως το Μεξικό και τη Βουλγαρία. Οι υπόλοιποι δύο ασφάλτινοι γύροι στη Γαλλία και την Ισπανία δεν είναι ιδιαίτερα ψηλά, κάτι που αποτελεί καλή είδηση για τη Ford.

Ο Φινλανδός επεσήμανε επίσης ότι η δική του τεχνική στην άσφαλτο έχει βελτιωθεί σημαντικά από τότε που αγωνίζεται στις 24 ώρες του Nurburgring  και υποβάλλεται σε ειδική εκπαίδευση οδηγών.

"Όλα αυτά σίγουρα βοηθούν," είπε."Έχουν αρχίσει να αποδίδουν τώρα και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το συναίσθημα για το υπόλοιπο του έτους."

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!