Ολυμπιακοί Αγώνες: Δώρο σε όλους... εκτός από τους Βορειοκορεάτες

Newsroom
PARIS 2024

bet365

Όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισιού έλαβαν ως δώρο από τους διοργανωτές ένα συλλεκτικό κινητό από την νοτιοκορεατική τεχνολογική εταιρεία Samsung. Όμως, αυτό το δώρο, δεν δόθηκε στους αθλητές και στις αθλήτριες από την Βόρεια Κορέα.

Ο επίσημος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού , είναι η Samsung Electronics και πριν την έναρξη των Αγώνων ανακοίνωσε την διανομή μιας ειδικής- συλεκτικής έκδοσης του smartphone Galaxy Z Flip 6 στους περίπου 17.000 αθλητές που έδωσαν «το παρών» στην κορυφαία διοργάνωση.

Όμως, το δώρο αυτό δεν αφορούσε τους αθλητές από τη Βόρεια Κορέα και κανένας δεν έλαβε το συλλεκτικό τηλέφωνο Samsung, όπως διαβεβαίωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το δώρο δεν δόθηκε στους αθλητές και στις αθλήτριες από τη Βόρεια Κορέα επειδή λίγο πριν την έναρξη των αγώνων η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εξήγησε ότι αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να παραβιάσει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών που επιβλήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ, ιδίως λόγω του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας απαγόρευε «την άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στην Βόρεια Κορέα οποιουδήποτε βιομηχανικού μηχανήματος», συμπεριλαμβανομένων και των smartphones.

Ωστόσο το Galaxy Z Flip 6 είχε ήδη βρεθεί στο επίκεντρο των Ολυμπιακών ειδήσεων και σε αθλητές από τη Βόρεια Κορέα από τις 31 Ιουλίου, όπου οι παίκτες του πινγκ πονγκ από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, που κέρδισαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό διπλό, εμφανίστηκαν μαζί εκείνη την ημέρα σε μια selfie που τραβήχτηκε με το ίδιο μοντέλο από τον Νοτιοκορεάτη, Λιμ Γιονγκ Χουν. Αυτή ήταν μια στιγμιαία στιγμή ένωσης μεταξύ των δύο γειτόνων, που τυπικά βρίσκονται ακόμη σε πόλεμο από τη σύγκρουση τους μεταξύ 1950 και 1953, έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.

Να θυμίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα αρνείται να λάβει ένα δώρο από την εταιρία Samsung, αφού και κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε επίσης τα smartphone της Samsung που πρόσφεραν οι διοργανωτές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα