Ενας Ελληνας στην Ρεάλ Μαδρίτης

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Ενας Ελληνας στην Ρεάλ Μαδρίτης

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος πιάνει κουβέντα με τον κεντρικό παρουσιαστή της Real Madrid TV, τον Φίλιππο Κιτρομηλίδη, για τον Κριστιάνο, τον Μουρίνιο, τον Νικοπολίδη κι όσα ακούει για τους Ελληνες.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ο πατέρας του από την Κύπρο, η μητέρα του από την Ελλάδα, αλλά εκείνος έκλεινε προς τα Ισπανικά, τα οποία σπούδασε στην Αγγλία. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον ώθησε για σπουδές δημοσιογραφίας, έκανε master σε ράδιο/τηλεόραση. Κι άρχισε να εργάζεται, το 2007, για έναν μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό στο Λονδίνο, το LBC, προτού του δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί σαν καλεσμένος στο στούντιο της Real Madrid TV για να μιλήσει για το ισπανικό ποδόσφαιρο, το οποίο μελετούσε στενά.

Το περασμένο καλοκαίρι αυτή η συνεργασία του έφερε μια πρόταση να ενταχθεί στο δυναμικό της Real Madrid TV και να είναι σήμερα ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών του καναλιού της Ρεάλ Μαδρίτης. Σήμερα ο Φίλιππος Κιτρομηλίδης παρουσιάζει εκπομπές με τον Ζοσέ Μουρίνιο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όλους τους υπόλοιπους σταρ της Ρεάλ. Δεν χάνει όμως και τις ευκαιρίες να βλέπει ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο παρακολουθεί στενά. Και δεν θα χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στη Βαλένθια για να δει από κοντά τον Ολυμπιακό απέναντι στην Λεβάντε. Ο 29χρονος Phil Kitromilides μιλά για την εμπειρία του να εργάζεται κανείς για την Ρεάλ και αποκαλύπτει τον θαυμασμό που τρέφει προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μουρίνιο. Πώς είναι να δουλεύεις μαζί του; Είναι για τον δημοσιογράφο - συνεργάτη του τόσο Special όσο είναι για όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου;
Είναι τρομερός προπονητής και δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Δεν τον έχω γνωρίσει πολύ σαν άνθρωπο, αλλά είναι φοβερός επαγγελματίας. Και ακόμη κι αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τον συμπαθούν πολύ, επειδή τον θεωρούν αλαζονικό, νομίζω ότι ακόμη και αυτοί τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό για όλα αυτά που έχει κερδίσει στο ποδόσφαιρο.


Κριστινάνο Ρονάλντο. Ο Φερνάντο Σάντος, που τον είχε στην Σπόρτινγκ και μιλά συχνά μαζί του, μου είπε πρόσφατα ότι αδικεί τον χαρακτήρα του η εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα media για αυτόν. Εσύ τι λες;

Θα σας πω κάτι για τον Ρονάλντο. Πολλοί δεν ξέρουν ότι είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Δεν είναι ανάγκη να αναφερθεί κανείς στις λεπτομέρειες, αλλά πιστέψτε με δεν τα είχε εύκολα στη ζωή του. Για να φτάσει από εκεί που ερχόταν εκεί που σήμερα βρίσκεται έπρεπε να είναι πολύ σκληρός, και να βάζει τη νίκη πάνω από όλα τα άλλα. Αυτό είναι που ξεχωρίζω στον Ρονάλντο, είναι νικητής, θέλει πάντα να κερδίζει, κι αυτό δεν το βρίσκω κακό σε έναν ποδοσφαιριστή. Με εμάς στο κανάλι είναι πάντα πάρα πολύ καλός, παρ' όλο που δεν το “χρειάζεται”, αφού εμείς πάντα θα πούμε καλά πράγματα για αυτόν, είμαστε η Real Madrid TV. Είναι πολύ ευγενικός, και αυτό δεν το κάνει επειδή μας έχει ανάγκη...

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης από την Ρεάλ;

Για πολλά χρόνια ήταν για μένα ο Xabi Alonso. Είναι πανέξυπνος παίκτης, έχει φοβερή αντίληψη στο τερέν, κι είναι ένας πάρα πολύ συμπαθητικός άνθρωπος. Αλλά φυσικά είναι δύσκολο να πω ότι δεν είναι ο Ρονάλντο ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής, γιατί κάνει τα πάντα. Δουλεύει τόσο πολύ για την ομάδα και δεν αντέχει να χάνει. Σαν οπαδός της Τότεναμ μου άρεσε πάρα πολύ ο Λούκα Μόντριτς και ελπίζω ότι στο μέλλον θα δούμε ακριβώς τι μπορεί να κάνει για την Ρεάλ.

Ποια είναι η σημαντικότερη και πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που έχεις ποτέ συναντήσει στο ποδόσφαιρο;
Ο Αρσεν Βενγκέρ, κι ας υποστηρίζω την Τότεναμ. Είναι τόσο έξυπνος άνθρωπος, τόσο αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Βέβαια είχα και την τύχη μιας συνομιλίας με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κι ήταν καταπληκτικό να μιλήσω με έναν προπονητή που τα έχει κερδίσει όλα.

Πώς είναι να εργάζεται κάποιος για την Ρεάλ;

Να δουλεύω για το κανάλι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα όνειρο, αφού δουλεύω για την πιο μεγάλη ομάδα του κόσμου. Φυσικά είμαι υποχρεωμένος να παρουσιάζω την θετική πλευρά των γεγονότων που την αφορούν. Κάνω τρεις εκπομπές την εβδομάδα, σχολιάζω τα εντός έδρας παιχνίδια, ασχολούμαι και με την Real Madrid Castilla και την Real Madrid C. Συχνά ασχολούμαι και με την ομάδα μπάσκετ, κάτι που μου αρέσει επειδή ξεφεύγω για λίγο από το ποδόσφαιρο. Αυτό που προσπαθούμε στην Real Madrid TV είναι να δείχνουμε στον κόσμο την θετική πλευρά της Ρεάλ.

Παρακολουθείς καθόλου ελληνικό ποδόσφαιρο; Πώς σου φαίνεται;

Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο μπορώ, αλλά φέτος είναι λίγο βαρετό, γιατί έχουμε πάρει το πρωτάθλημα και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον Μάρτιο. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και νομίζω ότι οι άλλες χώρες το έχουν πάρει είδηση και γι' αυτό βλέπουμε πολλούς Ελληνες να φεύγουν για την Ιταλία, τη Γερμανία κλπ. Αυτό που θα μου άρεσε πάρα πολύ θα ήταν να δω μια ελληνική ομάδα να προχωρά πολύ στο Champions ή στο Europa League, μακάρι να γίνει φέτος. Θα πάω στη Βαλένθια να δω τον Ολυμπιακό με την Λεβάντε και αν προκριθεί ο Ολυμπιακός φυσικά θα είμαι και στο ματς με την Aτλέτικο Μαδρίτης!

Οταν λες ότι κατάγεσαι από την Ελλάδα, τι ακούς για τη χώρα από τους ξένους;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λονδίνο, αλλά νιώθω πολύ Ελληνας. Και να σας πω, έχω ακούσει πολλές βλακείες στην Αγγλία για τους Ελληνες. Κόντεψα να χτυπήσω κάποιον που επέμενε να μου λέει ότι στην Ελλάδα όλοι οδηγούν Μερσεντές και κανένας δεν πληρώνει φόρους. Δυστυχώς στην Αγγλία υπάρχει πολύς κόσμος που νομίζει ότι οι Ελληνες έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας. Στην Ισπανία είναι λίγο διαφορετικά, αφού η κατάσταση εδώ είναι χάλια. Τους λυπούνται λίγο τους Ελληνες, και γι' αυτό συχνά όταν λέω ότι είμαι Ελληνας μου λένε “μακάρι να μην τελειώσουμε σαν την Ελλάδα””.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Ελληνας ποδοσφαιριστής;

Ο αγαπημένος μου Ελληνας ήταν πάντα ο Νικοπολίδης. Πρόσφατα μου έκανε follow στο Twitter και χάρηκα τόσο πολύ! Από τους σημερινούς ποδοσφαιριστές μου αρέσουν πολύ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Τοροσίδης, και να μην ξεχάσω τον Καραγκούνη που πάει αρκετά καλά στην Φούλαμ σε αυτή την ηλικία!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.