Διαθεσόπουλος, Ζαννιάς, Κούβελος, Παπαθανασίου για Σεβαστή: «Καλό ταξίδι φίλε Βασίλη»

Αντώνης Πατσούρας
Διαθεσόπουλος, Ζαννιάς, Κούβελος, Παπαθανασίου για Σεβαστή: «Καλό ταξίδι φίλε Βασίλη»

bet365

Οι Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Σπύρος Ζαννιάς, Ισίδωρος Κούβελος, Λάκης Παπαθανασίου μιλούν στο gazzetta.gr για την τεράστια απώλεια του Βασίλη Σεβαστή.

Η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή έχει προκαλέσει θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο στον στίβο. Με την μακρά του πορεία στο χώρο, τόσο αθλητής όσο και ως παράγοντας, έχει δημιουργήσει πολλούς φίλους και ισχυρούς δεσμούς μ' άλλους παράγοντες.

Τέσσερις εξ' αυτών, εξέχοντα μέλη του αθλητικού κινήματος στη χώρα, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Σπύρος Ζαννιάς, ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Λάκης Παπαθανασίου μίλησαν στο gazzetta.gr για την απώλεια του.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Δεν βγαίνουν ξανά παράγοντες όπως ο Βασίλης»

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΕ και για πολλά χρόνια μέλος και γραμματέας της ΕΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος γνώριζε τον Βασίλη Σεβαστή σχεδόν 45 χρόνια και είναι συντετριμμένος για την απώλεια του.

«Τι να πω για τον Βασίλη; Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είχαμε γνωριστεί πριν από 45 χρόνια στους αθλητικούς χώρους. Από το 1976 τον ήξερα. Μαζί παντού. Στις επιτροπές αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, στις ομοσπονδίες. Ήμουν ο άνθρωπος που προήδρευσε στην ΓΣ στη Λάρισα όπου ο Βασίλης εκλέχτηκε πρώτη φορά πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ.

Ο Βασίλης ήταν εκτός από μεγάλος αθλητής και προπονητής αλλά τεράστιος παράγοντας. Ήταν για 25 χρόνια στον ΣΕΓΑΣ ως πρόεδρος και γενικός γραμματέας. Έμπειρος, ικανότατος, εργατικός. Είχαμε εξαιρετική σχέση και επειδή η ΚΟΕ με τον ΣΕΓΑΣ ήταν δίπλα είχαμε πολύ τακτικές συναντήσεις.

Είναι τεράστια η απώλεια για τον ελληνικό αθλητισμό όχι μόνο για τον κλασσικό και τον ΣΕΓΑΣ. Δεν βγαίνουν παράγοντες όπως ήταν ο Βασίλης. Μεγάλο το κενό που αφήνει», σημειώσε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Σπύρος Ζαννιάς: «Δεν θα ξεχάσουμε τον καλό μας φίλο, τον Βασίλη»

Με τον πρώην πρόεδρο της ΕΦΟΑ και νυν αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τένις, Σπύρο Ζαννιά, ο Βασίλης Σεβαστής γνωρίστηκε το 1992 και έκτοτε έγιναν "αυτοκόλλητοι" και ήταν πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο στους αγώνες για το αθλητικό κίνημα.

Ο Σπύρος Ζαννιάς δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή και με δυσκολία μας δήλωσε: «Ένας έντιμος δεκαθλητής στο στίβο, στη ζωή, στο ΣΕΓΑΣ. Κανείς δεν θα ξεχάσει τη βαλκανική, τη μεσογειακή νίκη και το μεγάλο άλμα το 1969 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον καλό μας φίλο τον Βασίλη».

Ισίδωρος Κούβελος: «Χάσαμε έναν σεμνό υπηρέτη του αθλητισμού»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της ΕΟΕ Ισίδωρος Κούβελος μας έστειλε την παρακάτω δήλωση:

«Πριν λίγο έφυγε από την ζωή ένας καλός φίλος, ένας έντιμος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, ένας ανιδιοτελής άνθρωπος και μια προσωπικότητα στον χώρου του Ελληνικού κλασσικού αθλητισμού!

Ο Βασίλης Σεβαστής!

Χτυπημένος από τον Κορονοϊό και διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο, συμμετείχε παρά ταύτα στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και βγήκε πανηγυρικά νικητής, ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποδεικνύοντας πως οι σεμνοί υπηρέτες του αθλητισμού δεν ξεχνιούνται, ακόμα και όταν δεν είναι δυνατή η φυσική τους παρουσία.

Ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε νικητής, όπως πάντα ήταν, αλλά δυστυχώς όχι δικαιωμένος, μιας και δεν θα μπορέσει να υπηρετήσει την Ολυμπιακή Ιδέα που ήταν το όνειρο του, ως μέλος της ΕΟΕ.

Χάσαμε έναν σεμνό υπηρέτη του αθλητισμού!

Καλό ταξίδι Βασίλη σε έναν κόσμο πιο φωτεινό όπως πάντα ήθελες».

Λάκης Παπαθανασίου: «Γεννημένος νικητής, δεν σεβάστηκαν την ιστορία του»

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΙΟ Λάκης Παπαθανασίου υπήρξε επιστήθιος φίλος του Βασίλη Σεβαστή για αρκετές δεκαετίες και μας σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του ενώ μιλάει για το αθλητικό του εκτόπισμα.

«Ήταν ένας από τους πιο έντιμους ανθρώπους στον ελληνικό αθλητισμό. Μεγάλος αθλητής. Δεκαθλητής. Τον θυμάμαι από τον Πανιώνιο. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που ανέβασε στην κορυφή του κόσμου τον ελληνικό στίβο. Για εμάς που είμαστε ακόμη εν ζωή είναι παράδειγμα.

Είχαμε παράλληλο βίο. Τον εμπιστευόμουν και με εμπιστευόταν. Μου έλεγε τα μυστικά του. Τα αθλητικά. Ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσες να εμπιστευτείς. Πρόσεχε πάντα τις κουβέντες του και πρόσεχε και τον τρόπο ζωής του.

Σε κοίταζε στα μάτια και σου έλεγε την άποψη του χωρίς καθυστερήσεις. Εάν δεν ήξερε κανείς ότι είναι καθηγητής φυσικής αγωγής νόμιζε ότι ήταν νομικός. Είχε σημαντικές γνώσεις για νομικά θέματα.

Η απώλεια του δεν είναι μεγάλη μόνο για τον ΣΕΓΑΣ αλλά για τον ελληνικό αθλητισμό. Η Πολιτεία και οι θεσμικοί εκπρόσωποι της δεν τον πρόσεξαν όπως θα έπρεπε. Δεν σεβάστηκαν την ιστορία του. Εκείνος όμως ήταν γεννημένος μαχητής και ακόμη και μέσα σπό την ΜΕΘ κέρδισε τις εκλογές», είπε ο Λάκης Παπαθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έφυγε» από τη ζωή στα 72 του χρόνια λόγω κορονοϊού ο Βασίλης Σεβαστής

Σακοράφα για απώλεια Σεβαστή: « Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα