Δυνατά για το όγδοο ο Τζόκοβιτς!

Gazzetta team
Δυνατά για το όγδοο ο Τζόκοβιτς!

bet365

Ούτε ο Μάρεϊ κατάφερε να ανακόψει την πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς προς τον όγδοο major τίτλο του!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 7-6(1), 6-7(1), 6-2, 6-4 σε ένα επικό ματς διάρκειας 3.5 ωρών, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του US Open για όγδοη σερί χρονιά! Θα παίξει τώρα με τον Κέι Νισικόρι, που νωρίτερα είχε γράψει ιστορία με την πρώτη πρόκρισή του σε τετράδα Grand Slam...

Σε ό,τι αφορά τον προημιτελικό, τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και ο Μάρεϊ με το εκπληκτικό cross court forehand του έδειχνε ικανός να κάνει ζημιά. Δεν εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο, τις ευκαιρίες του (είχε συνολικά 4/16 μπρέικ πόιντ) και έδωσε το δικαίωμα στον Νόλε, που ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή του, να πάρει το πάνω χέρι στο τρίτο σετ.

Νικητής τελικά αναδείχθηκε ο πιο δυνατός από άποψη φυσικής κατάστασης... Ο 27χρονος Βρετανός εμφανίστηκε στο τέταρτο σετ με έντονο πρόβλημα στην πλάτη και δεν μπορούσε να σερβίρει αποτελεσματικά, ούτε να κινηθεί όπως θα ήθελε στο κορτ. Με το ζόρι κρατήθηκε μέσα στο παιχνίδι, αλλά στο 5-4 δεν άντεξε την πίεση του Τζόκοβιτς και υποτάχθηκε φυσιολογικά στον αντίπαλό του. Μπορεί να μην προχώρησε όσο θα επιθυμούσε στη διοργάνωση, όμως σίγουρα ήταν η καλύτερή του εμφάνιση μετά τον περσινό τελικό του Γουίμπλεντον.

Ο Τζόκερ είχε 44 winners, 48 αβίαστα λάθη και 63% στο πρώτο σερβίς, ενώ ο Μάρεϊ είχε αντίστοιχα 46, 60 και 53%. Πιο ουσιαστικός ο Σέρβος, εκμεταλλεύτηκε 6 από τα 9 μπρέικ πόιντ του.

Ο Νόλε θα έχει την ευκαιρία να ανασυντάξει τις δυνάμεις του μέχρι την Παρασκευή (5/9), ημέρα διεξαγωγής των ημιτελικών, και παραμένει το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου. Ο μεγάλος αντίπαλός του, ο Ρότζερ Φέντερερ, παίζει τα ξημερώματα (4π.μ.) με τον πολύ επικίνδυνο Γκαέλ Μονφίς και όποιος κερδίσει θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Μπέρντιχ-Τσίλιτς (8.30μ.μ.) στον άλλο ημιτελικό. Ο τελικός-όνειρο βρίσκεται προς των πυλών...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα