O Γκολομέεβ ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης! (vids)

Δήμος Μπουλούκος
O Γκολομέεβ ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης! (vids)

bet365

Αυτό που επιδίωκε από την αρχή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατάφερε στο τέλος ο Κριστιάν Γκολομέεβ που κατέκτησε το ασημένιο στα 50 μ. ελεύθερο με 21.44, κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Γκολομέεβ ξόρκισε και την κακοδαιμονία που έχει στη διοργάνωση καθώς μετά από πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ήρθε η ώρα του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιo στη Γλασκώβη, μετά το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο.

Ο Γκολομέεβ κόντραρε μάλιστα ως το τέλος το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, τον Μπεν Πράουντ, ο οποίος είχε κάνει 21.11 στον ημιτελικό αλλά σήμερα πήγε σαφώς πιο αργά. Τελικά ο Βρετανός πήρε την πρώτη θέση με 21.34. Πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή τερμάτισαν ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.68 και ο Ρώσος Βλαντ Μορόζοφ με 21.74, που είχαν προκριθεί με τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Γενικά, οι περισσότεροι φιναλίστ πήγαν πιο αργά σε σχέση με τον ημιτελικό, όμως ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν τόσο αποφασισμένος που έκανε νέο ρεκόρ

Ο κολυμβητής του Εθνικού κατέρριψε το δικό του ρεκόρ από τον ημιτελικό με 21.52.

Με την όγδοη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα, ολοκλήρωσε η Άννα Ντουντουνάκη την εξαιρετική παρουσία της. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 26.23, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιο αργά από το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στον χθεσινό (8/8) ημιτελικό, ολοκληρώνοντας τους αγώνες με δύο τελικούς (ήταν πέμπτη στα 100μ. πεταλούδα), μία συμμετοχή στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα και δύο πανελλήνια ρεκόρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα