Ειρήνη Νίνου: Το πρωί μαθήτρια, το απόγευμα πρωταθλήτρια!

Αντώνης Πατσούρας
Ειρήνη Νίνου: Το πρωί μαθήτρια, το απόγευμα πρωταθλήτρια!

bet365

Η 17χρόνη πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Ειρήνη Νίνου, μιλάει στο gazzetta.gr για τα όνειρα της εντός και εκτός πισίνας.

Το 2019, όταν ήταν 16 ετών, συμμετείχε ως μέλος της εθνικής γυναικών της Ελλάδος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή στην τελική φάση του Europa Cup και το 2020 έπαιξε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Είναι το νέο "αστέρι" της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που ονειρεύεται να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 αλλά και να σπουδάσει αρχιτεκτονική.

Η Ειρήνη Νίνου,που είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, μίλησε στο gazzetta.gr από το σπίτι της που μένει λόγω της εξαάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) για τη ... ζωή που ονειρεύεται να ζήσει.

Πως είναι η ζωή χωρίς το σχολείο;
«Εμείς στην Γ' Λυκείου αρχίσαμε μαθήματα on line. Οι καθηγητές μας προσπαθούν για το καλύτερο και το επίπεδο είναι πολύ καλό».
Φαντάζομαι θα έχεις και περισσότερο χρόνο για διάβασμα λόγω της καραντίνας.
«Ναι είναι αλήθεια αυτό. Εγώ ειδικά λόγω των υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα και τα ταξίδια έχασα πολλές ώρες διδασκαλίας και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για διάβασμα. Δυο μήνες δεν είχα πάει καθόλου σχολείο».


Έχεις σκεφτεί τι θα σπουδάσεις;
«Με ενδιαφέρει η αρχιτεκτονική. Έχω ξεκινήσει και κάνω εδώ και καιρό μαθήματα στο σχέδιο, στο ελεύθερο και στο γραμμικό. Φυσικά κοιτάω και την ύλη του σχολείου για να είμαι έτοιμη για τις εξετάσεις».
Η αρχιτεκτονική πως προέκυψε;
«Μου αρέσει πολύ από μικρή και ασχολείται και ο μπαμπάς μου. Γενικά μου αρέσει να δημιουργώ. Να σχεδιάζω. Θέλω να σχεδιάζω σπίτια».
Έχεις ταλέντο και σ' αυτό;
«Ναι αλλά δεν είναι μόνο το ταλέντο θέλει και φαντασία».


Στο σχολείο ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα;
«Τα μαθηματικά και η φυσική. Για την γυμναστική δεν θα πω είναι σίγουρο».
Τι είδους βιβλία διαβάζεις;
«Μου αρέσουν τα αστυνομικά θρίλερ. Ο αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Νταν Μπράουν. Έχω διαβάσεια τα περισσότερα βιβλία του και είναι μου αρέσουν όλα».
Γυμναστική υπάρχει στο πρόγραμμα στις ημέρες της καραντίνας;
«Ναι σχεδόν κάθε ημέρα κάνουμε ένα ομαδικό online πρόγραμμα μαζί με όλα τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας της Βουλιαγμένης. Δεν ξέρουμε πότε θα κάνουμε ξανά προπόνηση στην πισίνα».


Πως γεμίζεις την ημέρα σου στο σπίτι;
«Εκτός από τη γυμναστική, με διάβασμα και βλέπω ταινίες και σειρές».
Έχεις αδέλφια;
«Ναι μια αδελφή και έναν αδελφό».
Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμή της αθλητικής σου καριέρας;
«Το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων του 2018 και φυσικά η συμμετοχή μου στο παγκόσμιο γυναικών το 2019».


Ήσουν η μικρότερη στο παγκόσμιο γυναικών μόλις 16 ετών...
«Ναι.Είναι σημαντικό για μένα ότι οι προπονητές μου με εμπιστεύονται και είμαι στις αποστολές για τις μεγάλες διοργανώσεις. Προσπαθώ να αξιοποιώ τις ευκαιρίες και να γίνομαι καλύτερη από μέρα σε μέρα».
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν και έτσι η εθνική γυναικών θα ψάξει το 2021 ένα εισιτήριο για το Τόκιο. Είναι μεγάλο σου όνειρο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς;
«Για όλους τους αθλητές νομίζω ότι είναι όνειρο. Είναι ο πιο υψηλός στόχος του αθλητή».


Θεωρείς πως έχει πολλές πιθανότητες η ομάδα να επιστρέψει μετά από 13 χρόνια στους Ολυμπιακούς;
«Πιστεύω πως έχει και εάν πάμε εκεί γιατί να μην κυνηγήσουμε και ένα μετάλλιο. Η αναβολή μας δίνει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Με την αλλαγή του τεχνικού τιμ έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Ο προπονητής μας τονίζει πως πρέπει να σκεφτόμαστε τον μεγάλο στόχο. Υπάρχει «πώρωση».
Ποια παίκτρια είχες είδωλο;
«Μου αρέσει η Ασημάκη. Από τις ξένες μου αρέσει η Ορτίθ της Ισπανίας. Μου αρέσει πολύ το παιχνίδι της. Μου ταιριάζει. Παίζει πολύ καλά στην επίθεση αλλά έχει και έφεση στην άμυνα».
Με την ομάδα σου τη Βουλιαγμένη αφήσατε εκτός των άλλων και τα ευρωπαϊκά σας παιχνίδια στη μέση λόγω του κορονοϊού. Τι να περιμένουμε από εσάς εάν με το καλό συνεχιστεί η διοργάνωση;
«Όλες στην ομάδα περιμένουμε ν΄αρχίσουν οι αγώνες. Είμαστε σε καλό δρόμο. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε από τον Ολυμπιακό αλλά έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε εμείς».


Πόσα χρόνια είσαι στη Βουλιαγμένη;
«Είμαι τρία χρόνια. Πριν έπαιζα στον Ολυμπιακό, είχα παίξει και σε προκριματικούς αγώνες στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό».
Το 2019 όμως παίζεις πρώτη φορά και σε Final-4 στην Ευρωλίγκα. Πως ένιωσες;
«Είναι σπουδαίο να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο».
Την περασμένη περίοδο έπαιζε στη Βουλιαγμένη μια πολύ σπουδαία παίκτρια, που έχει κερδίσει τα πάντα με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, την Άσλεϊ Τζόνσον. Τι έμαθες από εκείνη;
«Είναι πρότυπο για μένα η Άσλεϊ. Με βοηθούσε πολύ μέσα στο νερό και μου είχε δείξει αρκετά πράγματα για το άθλημα. Ο τρόπος προπόνησης ήταν διαφορετικός. Ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη πάντα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να δουλέψω μαζί της».

Πρότυπα εκτός υδατοσφαίρισης έχεις;
«Τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Είναι σπουδαίο που είναι Έλληνας και ξεκίνησε από το τίποτα και με πίστη στον εαυτό του και φυσικά με το ταλέντο του έφτασε να έχει μια σπουδαία θέση στο ΝΒΑ αλλά και στις καρδιές όλων μας. Μου αρέσει που έχει βοηθήσει πολλούς νέους αθλητές στην Ελλάδα. Είναι πρότυπο για όλους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα