Τσουλφά στο gazzetta.gr: «Με συγκλόνισε για άλλη μια φορά η Σοφία»

Αντώνης Πατσούρας
Τσουλφά στο gazzetta.gr: «Με συγκλόνισε για άλλη μια φορά η Σοφία»

bet365

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 και alter ego της Σοφίας Μπεκατώρου, η Αιμιλία Τσουλφά, μίλησε στο gazzetta.gr. «Θέλει τεράστια δύναμη ψυχής να κουβαλάς τέτοιο βάρος τόσα χρόνια»

Η Αιμιλία Τσουλφά και η href="https://www.gazzetta.gr/tag/mpekatoroy-sofia" target="_blank">Σοφία Μπεκατώρου χάρισαν στους Έλληνες μετάλλια, στιγμές δόξας και για χάρη τους ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου.

Κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και επί χρόνια κυριαρχούσαν σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Αιμιλία Τσουλφά από την Πορτογαλία όπου συνεχίζει την προετοιμασία της στα 470 μίλησε στο gazzetta.gr href="https://www.gazzetta.gr/other-sports/sailing/article/1553596/sofia-mpekatoroy-gia-sexoyaliki-kakopoiisi-toy-eipa-ohi-alla-aselgise-epano-moy" target="_blank">για την συναθλήτρια της και τη δύναμη που είχε να μιλήσει για ένα τόσο λεπτό και σοβαρό θέμα.

«Είμαι συγκλονισμένη. Σοκαρίστηκα με την περιγραφή. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Διαβάζουμε και ακούμε κατά καιρούς παρόμοια περιστατικά αλλά τώρα το καταγγέλει ένας πολύ κοντινός μου άνθρωπος», μας είπε αρχικά για να προσθέσει

«Βάσει της περιγραφής των γεγονότων από τη Σοφία ήμασταν μαζί τότε στον αγώνα. Δεν είχα καταλάβει κάτι. Δεν μου είχε μιλήσει ούτε τότε ούτε αργότερα. Θέλει μεγάλη δύναμη για να το κάνεις αυτό. Να το κρατήσεις μέσα σου και να παλεύεις μ' αυτό και να κάνεις μια τόσο μεγάλη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Από την Πορτογαλία έστειλε και το δικό της δημόσιο μήνυμα προς την Σοφία Μπεκατώρου! «Η περιγραφή με συγκλόνισε. Θέλω να της πω και δημόσια ότι την θαυμάζω και την στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου. Την θαυμάζω γιατί ξέρω και μέσα στη θάλασσα πόσο μαχήτρια είναι αλλά και γιατί ξέρω ότι το ίδιο είναι και στη ζωή της. Θέλει μεγάλη δύναμη να κουβαλάς τόσα χρόνια ένα τόσο βαρύ μυστικό. Ελπίζω τώρα να μιλήσουν και άλλες αθλήτριες αλλά και αθλητές» τόνισε η Αιμιλία Τσουφλά για να συνεχίσει λέγοντας ότι

«Τα μηνύματα συμπαράστασης είναι πολλά και ελπίζω πραγματικά να βοηθήσει η ιστορία της Σοφίας να φρενάρουν τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την θέση και τη δύναμη τους εις βάρος αγοριών και κοριτσιών. Η Σοφία έδειξε το δρόμο. Θέλει θάρρος».

Οσο για τον χρόνο και την στιγμή που αποφάσισε να μιλήσει η Σοφία Μπεκατώρου η Αιμιλία Τσουφλά ήταν ξεκάθαρη!

«Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε στο γεγονός ότι μίλησε μετά από τόσα χρόνια. Τώρα αισθάνθηκε δυνατή και τώρα μίλησε. Ο χρόνος δεν έχει σημασία. Τώρα βρήκε τη δύναμη. Έδειξε σε όλους μας πόσο δυνατή και γεναία είναι. Δεν πρέπει να μιλάμε για το χρόνο. Μόνο αυτή και η ψυχή της ξέρει τι πέρασε και πως άντεξε τόσα χρόνια.

Ελπίζω ν' αλλάξουν τα πράγματα και να μιλούν πιο εύκολα τα νέα παιδιά
».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

href="https://www.gazzetta.gr/other-sports/sailing/article/1554413/tsoylfa-sto-gazzettagr-me-sygklonise-gia-alli-mia-fora-i-sofia" target="_blank">Τσουλφά στο gazzetta.gr: «Με συγκλόνισε για άλλη μια φορά η Σοφία»

href="https://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1554229/paremvasi-tis-eisaggelias-gia-tis-kataggelies-tis-sofias-mpekatoroy" target="_blank">Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

href="https://www.gazzetta.gr/plus/politiki/article/1554152/o-kyriakos-mitsotakis-milise-me-tin-sofia-mpekatoroy-den-thymithike-tora-den-xehase-pote-pics" target="_blank">Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με την Σοφία Μπεκατώρου: «Δεν θυμήθηκε τώρα, δεν ξέχασε ποτέ» (pics)

href="https://www.gazzetta.gr/other-sports/sailing/article/1554395/kaklamankis-gia-mpekatoroy-apeiloysan-paidia-gia-na-min-milisoyn" target="_blank">Κακλαμάνκης για Μπεκατώρου: «Απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν»​

href="http://%CE%8A%CE%B4%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1%20%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%9D%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82:%20%CE%A4%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%B7%20%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%20%CF%84%CE%B9%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85!" rel="sponsored nofollow">Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Τέλος η δωρεά στην ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου!

href="https://wadmin.gazzetta.gr/other-sports/skopovoli/article/1554368/i-korakaki-vgike-mprosta-na-milisoyn-oloi-tha-eimaste-konta-toys-vid" rel="sponsored nofollow">Η Κορακάκη βγήκε μπροστά: «Να μιλήσουν όλοι, θα είμαστε κοντά τους» (vid)

href="https://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1554545/ypothesi-mpekatoroy-me-tin-proedro-tis-dimokratias-tha-synantithei-ti-deytera-i-olympionikis">Υπόθεση Μπεκατώρου: Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί τη Δευτέρα η Ολυμπιονίκης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα