Πάλη: Πέμπτος ο Κολιτσόπουλος στο Ευρωπαϊκό Κ20, στα ρεπεσάζ η Τζιανακοπούλου

Newsroom
arionas-kolitsopoulos

bet365

Την πέμπτη θέση στην Ευρώπη κατέκτησε ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Κ20 ενώ η Δροσούλα Τζιανακοπούλου θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.

Την πέμπτη θέση στην Ευρώπη κατέκτησε ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος. Ο Ελληνας πρωταθλητής πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 72κ. ελληνορωμαϊκής πάλης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ, και έδειξε πως αποτελεί ένα από τα ταλέντα της ελληνικής πάλης.

Ο Κολιτσόπουλος αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ και με το καλημέρα έδειξε ότι στόχος του είναι το βάθρο. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε τον Τσέχο Μαγκομέντοβ και πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 4-2. Στο δεύτερο ρεπεσάζ πάλεψε με τον Τσιάν από την Τσεχία. Σε έναν κλειστό αγώνα, το ταλέντο, το πάθος και η θέληση για τη νίκη μίλησαν και ο Κολιτσόπουλος νίκησε με 3-1 και πήρε την πρόκριση για τον μικρό τελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον Νουρουλάγιεβ, των πολλών διακρίσεων. Ο Αζέρος που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, ενώ πέρυσι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο Κ20. Ο αγώνας ήταν πολύ ισορροπημένος κι ο Ελληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 1-0. Μια κακή στιγμή, όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Νουρουλάγιεβ να πάρει τέσσερις πόντους και να νικήσει με 4-1. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κολιτσόπουλος είχε τον έλεγχο του αγώνα και έπρεπε να πάρει πόντο, καθώς στα τελευταία 70″ ο Αζέρος είχε παθητικό παιχνίδι.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών ο Κολιτσόπουλος αποδεικνύει ότι το ταλέντο του, η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια τον κατατάσουν ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές της ηλικίας του και το μέλλον φυσικά του ανήκει.

Στον δρόμο των μεταλλίων έχει μπει και η Δροσούλα Τζιανακοπούλου, που θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ των 68κ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα παλέψει με την Ρουμάνα Παντιρού κι αν νικήσει θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο με την Ουκρανή Ρούμπακ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα