Ολυμπιακοί Αγώνες, Πρεβολαράκη στο Gazzetta: «Όλο χάνω από αθλήτριες του χεριού μου»

Η Μαρία Πρεβολαράκη

bet365

Η Μαρία Πρεβολαράκη περιμένει με αγωνία να μάθει αν θα τρυπώσει από το παράθυρο στο ρεπεσάζ των 53 κιλών της ελευθέρας πάλης. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης

Στην πρώτη Ολυμπιάδα της, το 2016 στο Ρίο, η Μαρία Πρεβολαράκη έφτασε ως τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε. Πέντε χρόνια αργότερα, στο Τόκιο, νικήθηκε στον πρώτο αγώνα της. Σήμερα, στο Παρίσι ήπιε ξανά το ίδιο πικρό ποτήρι: ήττα από την Γερμανίδα Ανίκα Βέντλε και πιθανότατος αποκλεισμός από τη συνέχεια. Τέσσερις αγώνες μπροστά στους πέντε κύκλους, μία μόνο νίκη, προ οκταετίας, επί της Ινδής Κουμάρι, στην παρθενική της παρουσία.

«Δεν μου έχουν βγει οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά τουλάχιστον είμαι υπερήφανη για τη συνολική μου πορεία και για όσα έχω προσφέρει στο άθλημα της πάλης», έλεγε η 32χρονη αθλήτρια με τα 3 παγκόσμια και τα 8 ευρωπαϊκά μετάλλια. «Το μήνυμά μου, προς τα νέα παιδιά, είναι να μη τα παρατάνε ποτέ. Να κυνηγούν με επιμονή το όνειρό τους».

Το στριφνό για τους ξένους συναδέλφους όνομα της Πρεβολαράκη προστέθηκε στην ελληνική αποστολή την τελευταία στιγμή, αφού ήταν επιλαχούσα και επωφελήθηκε από την απουσία μίας ξένης αθλήτριας λόγω τραυματισμού. «Ήθελα να πιστεύω ότι αυτή η ευκαιρία μου δόθηκε για κάποιον λόγο», είπε. «Για να αποδείξω δηλαδή, ότι μπορώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως, δεν ήταν γραφτό. Ηττήθηκα από τη Γερμανίδα, την οποία είχα νικήσει σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις μου. Δεν μου πάει καλά αυτή η χρονιά. Συνέχεια χάνω από αθλήτριες από τις οποίες δεν είχα χάσει ποτέ…».

Η Πρεβολαράκη δέχθηκε την πρώτη παρατήρηση στον αγώνα με τη Βέντλε, («δεν είναι πάντοτε καλό αυτό»), αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να κυνηγάει. Θα μπορούσε να τουμπάρει το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά δεν τα κατάφερε. «Έκανα ένα λαθάκι εκεί, ενώ είχα μισοπεράσει πίσω από τη Γερμανίδα. Ενώ έπρεπε να προσπαθήσω να περάσω τελείως πίσω από το σώμα της, ρίσκαρα και προσπάθησα να την τραβήξω. Δεν μου βγήκε και έχασα».

«Όταν είσαι πίσω στο σκορ, οφείλεις να ρισκάρεις», έλεγε παραδίπλα η Ελληνίδα προπόνητρια, Ευαγγελία Νικολάου. «Το ρίσκο όμως πρέπει να είναι με μέτρο. Υπολογισμένο».

Οι ελπίδες της Πρεβολαράκη για πρόκριση στο αυριανό ρεπεσάζ των 53 κιλών κρέμονται πλέον από την πορεία της Ανίκα Βέντλε, η οποία νίκησε με πτώση στον επόμενο αγώνα της την Τουρκάλα Γετγκίλ. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να φτάσει στον τελικό», έλεγε η Μαρία αμέσως μετά τον δικό της αγώνα της. «Ακόμα και αν νικήσει την Τουρκάλα, θα χάσει στον ημιτελικό από την αθλήτρια από το Εκουαδόρ». Ο κρίσιμος αγώνας θα γίνει το βράδυ. Εάν η Βέντλε νικήσει την Γιέπες, θα στείλει την Πρεβολαράκη στο αυριανό ρεπεσάζ.

Η ελληνική πάλη θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού από άλλους δύο αθλητές της ελευθέρας: τον «νατουραλιζέ» Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, που μετέχει αύριο στην κατηγορία των 86 κιλών και τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη, που θα αγωνιστεί το Σάββατο στα 74 κιλά. Οι δυό τους έκαναν κοινή προετοιμασία στο Νταγκεστάν, απ’ όπου κατάγεται ο πρόσφατα ελληνοποιημένος Κουρουγκλίεφ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα