Γκιώνης: Μαθαίνει το μονοπάτι του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Κληρώνει για τον Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει η κλήρωση στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο Παναγιώτης Γκιώνης μαθαίνει αντίπαλο στον προκριματικό γύρο στο απλό ανδρών.

Με τις κληρώσεις, που διενεργούνται την Τετάρτη (24/7) στο Παρίσι, μπαίνουν οι πάντες πλέον στο κλίμα του Ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου, θα γίνουν για 10η φορά οι αγώνες του αθλήματος στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση.

Η αρχή είχε καταγραφεί το 1988 στη Σεούλ με απλά και διπλά, είκοσι χρόνια μετά εμφανίστηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα το ομαδικό (Πεκίνο 2008), αργότερα το διπλό μικτό (Τόκιο 2021) και φτάσαμε σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα να έχουμε για δεύτερη φορά τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα πάρει μέρος μόνο στο απλό για 4η φορά, θα κάνει παράλληλα την 6η ολυμπιακή συμμετοχή του ισοφαρίζοντας το εθνικό ρεκόρ των Τάσου Μπουντούρη (ιστιοπλοΐα), Άγης Κασούμη (σκοποβολή) και Ευαγγελίας Ψάρρα (τοξοβολία) και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μεγαλώνει το σερί της παρουσίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1996 (γίνονται 8 τον αριθμό).

Μέσα σε όλα αυτά τα άκρως τιμητικά και ενθαρρυντικά για το άθλημα στη χώρα μας υπάρχει βεβαίως και ο στόχος της διάκρισης και στη γαλλική πρωτεύουσα!

Η κλήρωση στο Press Conference Room του South Paris Arena 4 έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 Ελλάδας (17:00 τοπική) και βέβαια παίζει ρόλο για την προοπτική, που θα δημιουργηθεί.

Ο Γκιώνης, που βρίσκεται από την Τρίτη (23/7) στο Παρίσι μαζί με τον εθνικό ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή και τον βοηθό προπόνησης και φυσιοθεραπευτή Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, περιμένει με ανυπομονησία, όπως και οι πάνω από 80 αθλητές και 80 αθλήτριες.


«Τέρμα τα… ψέματα, μπήκαμε στην τελική ευθεία. Περιμένουμε με ανυπομονησία το oλυμπιακό τουρνουά, λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη, αρχίζει να εμφανίζεται και το άγχος, γιατί περιμένεις και την κλήρωση, η οποία είναι σημαντική για όλους τους αθλητές», δήλωσε o Γκιώνης λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για τη γαλλική πρωτεύουσα και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος, οι προπονήσεις πήγαν καλύτερα από τις προσδοκίες μου. Ειδικά στη Δανία τις τελευταίες ημέρες ήμουν σε τρομερή κατάσταση. Έχω αυτοπεποίθηση και θεωρώ ότι αν είμαι και λίγο τυχερός στην κλήρωση θα τα πάω καλά. Το σίγουρο είναι ότι μέσα μου νιώθω εξαιρετικά και θα δώσω το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μου για το καλύτερο».

Εν αναμονή της διαδικασίας λοιπόν, που στηρίζεται στα ITTF Table Tennis World Ranking Lists της 16ης Ιουλίου, αναφέρουμε τους τρόπους διεξαγωγής των πέντε αγωνισμάτων:

Απλό ανδρών/γυναικών

  • Τα αγωνίσματα του απλού παίζονται σε μορφή νοκ άουτ και αποτελούνται από τις ακόλουθες φάσεις: Προκριματικός γύρος, γύρος των 64 (32 αγώνες), γύρος των 32 (16 αγώνες), γύρος των 16 (οκτώ αγώνες), προημιτελικά (τέσσερις αγώνες), ημιτελικά (δύο αγώνες) και αγώνες μεταλλίων (δύο αγώνες).
  • Ο νικητής κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο και ο ηττημένος αποκλείεται. Οι νικητές των δύο ημιτελικών αγώνων προκρίνονται στους αγώνες για το χρυσό μετάλλιο και οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών στα αντίστοιχα ματς για το χάλκινο μετάλλιο.
  • Σε κάθε αγώνισμα του απλού αναφέρονται επισήμως 67 άνδρες και 67 γυναίκες και το όριο ήταν 70 με το πολύ δύο αθλητές/τριες από την ίδια Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC).
  • Σύμφωνα με τους κανόνες της ITTF, οι 16 πρώτοι παίκτες των seeding κληρώνονται ως φαβορί σε ταμπλό των «64». Εκεί κληρώνονται και οι αθλητές μέχρι το Νο 48. Με δεδομένο όμως, ότι υπάρχουν περισσότερες από 64 συμμετοχές αρχικά η κλήρωση διεξάγεται ως εξής:
  • Οι αθλητές με θέση 49 έως 64 (συνεπώς και ο Γκιώνης, που είναι νούμερο 56) κληρώνονται στον προκριματικό γύρο (16 αγώνες) στην πρώτη θέση κάθε αγώνα. Οι υπόλοιποι παίκτες στη συνέχεια κληρώνονται στον προκριματικό γύρο στην τελευταία θέση κάθε αγώνα. Όσοι παίκτες έχουν bye, καθώς και οι νικητές του προκριματικού γύρου, προχωρούν στον γύρο των 64.
  • Όλοι οι αγώνες στο απλό και το διπλό μικτό παίζονται με το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ. Μπορούν δηλαδή, να λήξουν από 4-0 έως 4-3 σετ. Όλοι οι επί μέρους αγώνες στο ομαδικό γίνονται με το σύστημα του καλύτερου των πέντε σετ (έως 3-2 θα λήγουν τα ματς).
  • Το πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο (27/7) με τον προκριματικό γύρο του απλού στις 16:00 Ελλάδας και λίγη ώρα μετά (17:30) παίρνει σειρά η φάση των «16» στο διπλό μικτό. Γενικά στο πρώτο κομμάτι έχουν ενταχθεί αυτά τα δύο αγωνίσματα και το ομαδικό θ’ ακολουθήσει από τις 05/08.
  • Οι μέρες των μεταλλίων είναι: Για το διπλό μικτό Τρίτη (30/7). Για το απλό γυναικών Σάββατο (3/8). Για το απλό ανδρών (4/8). Για το ομαδικό ανδρών Παρασκευή (9/8) και για το ομαδικό γυναικών Σάββατο (10/8).
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα