Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών για την Τσεν Μενγκ

Newsroom
paris_2024_chen_meng_celebrate

bet365

Η Τσεν Μενγκ διατήρησε τα σκήπτρα στο απλό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλωσε τον… μύθο της. Μετά το Τόκιο το 2021 η Κινέζα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Παρίσι κι έγινε η τρίτη Κινέζα στην ιστορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με δύο πρωτιές στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Στον συναρπαστικό τελικό για 1 ώρα και 10 λεπτά, η Τσεν πήρε τη νίκη με 4-2 σετ επί της Σουν Γινγκσά, βάζοντας τέλος σε μια εξαιρετική πορεία καθώς προχώρησε ως 2ο φαβορί και πέτυχε συνολικά έξι νίκες, η τελευταία απέναντι στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ξανά Γιαπωνέζα αθλήτρια, όπως στο Τόκιο το 2021 κι αυτή τη φορά ήταν η Χίνα Χαγιάτα.

Μόνο στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της Τσεν με τη Σουν να έριχνε κάποιος μία ματιά θα καταλάβαινε ότι ο τελικός θα ήταν κλειστός και χωρίς προγνωστικά. Τρεις νίκες είχε η Σουν και μία η Τσεν μέσα στο 2024, από το 2017 εμφάνιζαν 11 νίκες η μεν και 6 η δε, αλλά σχεδόν πάντα οι αγώνες ήταν αμφίρροποι. Την ισορροπία επιβεβαίωσε και η σημερινή διακύμανση με τη Τσεν να χάνει το 1ο σετ, μετά τα παίρνει το προβάδισμα με 2-1, να δέχεται την ισοφάριση και τελικά να φτάνει στην τεράστια νίκη με 4-2 σετ μπροστά στα μάτια κι άλλων Ολυμπιονικών της χώρας στο απλό γυναικών (4-11, 11-7, 11-4, 9-11, 11-9, 11-6).

Το ίδιο ισορροπημένος ήταν ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο και κράτησε κι αυτός 70 λεπτά! Η Χίνα Χαγιάτα (νούμερο 3 στα φαβορί του αγωνίσματος) συνέχισε την εξαιρετική παράδοση απέναντι στη Σιν Γιουμπίν (Νο4), πετυχαίνοντας την 5η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια με 4-2 σετ. Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα έφτασε σε ένα ακόμα στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση και το πανηγύρισε συγκινημένη (9-11, 13-11, 12-10, 11-7, 10-12, 11-7). Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό γυναικών για την Ιαπωνία, αλλά συνεχόμενο μετά από εκείνο της Μίμα Ίτο το 2021.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα