«Χρυσοί» στο απλό οι Αγγελάκης και Τόλιου στο βαλκανικό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

Newsroom
«Χρυσοί» στο απλό οι Αγγελάκης και Τόλιου στο βαλκανικό πρωτάθλημα

bet365

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Κατερίνα Τόλιου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο απλό ανδρών και γυναικών στο βαλκανικό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στο Σεράγεβο.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία της εθνικής ομάδας στο βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών πινγκ πονγκ στο Σεράγεβο.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο απλό ανδρών και η Κατερίνα Τόλιου στο απλό γυναικών αναδείχτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (8/9) βαλκανιονίκες.

Στην πρώτη τους συμμετοχή στον θεσμό έφτασαν με καταπληκτικές εμφανίσεις στη μεγάλη διάκριση κι έγραψαν ιστορία γενικότερα για το άθλημα στη χώρα, καθώς δεν έχει ξανασυμβεί να έρθουν δύο χρυσά μετάλλια στο σημαντικότερο αγώνισμα στο ίδιο βαλκανικό πρωτάθλημα!

Η Τόλιου μάλιστα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον θεσμό, ο οποίο άρχισε το μακρινό 1963!

Επιπλέον, η πετυχημένη ελληνική παρουσία έκλεισε με άλλα δύο μετάλλια! Ο Αγγελάκης και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πήραν το ασημένιο στο διπλό ανδρών, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου το χάλκινο στο διπλό γυναικών και οι συνολικά οκτώ διεθνείς μας, μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Κώστα Βατσακλή και Γιώργο Καρύτσα έφεραν τον εξαιρετικό απολογισμό των πέντε μεταλλίων.

ping pong valkaniko

Η σπουδαία επιτυχία στο 49ο Βαλκανικό πρωτάθλημα έγκειται επίσης στο ότι μετά το 1991 και το 1993 ήρθαν ξανά δύο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση κι έγιναν οκτώ συνολικά οι ελληνικές πρωτιές σε βαλκανικούς της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Αγγελάκης έχασε μόνο δύο σετ στην πορεία του! Στον τελικό νίκησε τον Ρουμάνο Ντράγκος Μπουγιόρ με 4-0 σετ (11-5, 11-9, 11-6, 11-5).

Νωρίτερα είχε νικήσει και τον Τούρκο Ζιβέρ Γκουντούζ, με 4-1 σετ (11-7, 11-5, 10-12, 11-5, 11-7). Πρόσθεσε έτσι το όνομά του δίπλα σε εκείνο ενός άλλου αμυντικού, του Ντανιέλ Τσιόκα, ο οποίος είχε 1η θέση στο απλό ανδρών το 1993 (σε ελληνικό τελικό μάλιστα, με αντίπαλο τον Γιάννη Βλοτινό).

«Με βοήθησε πολύ η πορεία του ταμπλό. Ήξερα ότι με τον Λεβάγιατς θα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτόν φοβόμουνα. Από τη στιγμή που αποκλείστηκε νωρίς είπα ότι ίσως δεν έχω ξανά τέτοια ευκαιρία για να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Δεν είχα κάνει κάτι σπουδαίο στην προετοιμασία μου, απλά πήγα μερικές ημέρες και στη Γερμανία. Δεν είχα καθόλου άγχος όμως, το είδα σαν αγώνες προετοιμασίας».

Η Τόλιου ήταν 3ο φαβορί στο απλό γυναικών. Αφού πέρασε άνετα την προκριματική διαδικασία, γνώριζε ότι στο ταμπλό η αποστολή της θα ήταν πολύ δύσκολη.

Σήμερα άρχισε με τη συγκυρία της μη παρουσίας της Μέι Ρόζου στον ημιτελικό. Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια Ευρώπης νεανίδων και νούμερο 2 του ταμπλό δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί. Στον τελικό η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια συνάντησε μία άλλη πολύ αξιόλογη Ρουμάνα, την Τάνια Πλαϊάν (Νο 1). Παρουσιάστηκε έτοιμη από κάθε άποψη, παρότι έχασε το πλεονέκτημα του 3-0 σετ και δέχτηκε την ισοφάριση δεν έχασε ηρεμία και ρυθμό. Πήρε διαφορά από την αρχή 5-1 και 8-1, η Πλαϊάν μείωσε σε 8-5, όμως η ευκαιρία δεν γινόταν να χαθεί (11-9, 11-9, 13-11, 4-11, 9-11, 9-11, 11-6).

«Δεν περίμενα ότι θα φτάσω το χρυσό. Στόχευα σε ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα την πρωτιά και είμαι χαρούμενη και περήφανη, που πέτυχα κάτι ιστορικό για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Πηγαίνοντας στον πάγκο στο 3-3 τόνισα στον προπονητή μου ότι έχω κουραστεί πολύ, ωστόσο είπα ότι είναι το τελευταίο σετ και πρέπει να συνεχίσω με νύχια και με δόντια. Πράγματι μου βγήκε πολύ δυναμικό παιχνίδι, έκανα σωστές επιλογές στην επίθεση και δημιούργησα τη διαφορά, που με έφερε σε θέση ισχύος».», υπογράμμισε η Τόλιου.


@Photo credits: Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα